27 iun. 2015 | 08:00

Ce truc ieftin folosește Apple ca să crească autonomia pe iPhone

ACTUALITATE
Ce truc ieftin folosește Apple ca să crească autonomia pe iPhone

La începutul lunii, Apple a prezentat iOS 9 și o funcționalitate nouă îți mărește autonomia telefonului cu circa trei ore. Ei bine, autonomia se mărește, dar scade performanța, acesta fiind trucul ieftin la care recurge Low Power Mode.

Companiile recurg de multe ori la creșterea performanțelor sau a autonomiei prin reglarea procesorului. OnePlus, spre exemplu, a decis ca procesorul Qualcomm Snapdragon 810 să fie subtactat. Raționamentul este că astfel nu se va mai încălzi, fapt pe care l-a făcut și HTC pentru One M9.

În urmă cu un an, s-a descoperit că sunt companii care sporesc performanța procesorului când este în aplicația de benchmark pentru ca dispozitivul să pară mai capabil. Ceva similar face și Apple pentru iOS 9, care promite că prin Low Power Mode crește autonomia. MacRumors informează că prin subtactarea procesorului, scăzându-i performanța, reușește să mărească autonomia.

iOS 9 beta, trecut prin Geekbench 3, arată că un iPhone 6 Plus reușește să scoată un scor de peste 1.600 de puncte în testul unui singur procesor și 2.891 de puncte în testul multi-core. Când este activat Low Power Mode, punctajul scade destul de mult. Ajunge la puțin peste 1.000 de puncte în single core și la 1.751 de puncte în multi-core.

Testul nu dovedește neapărat că Apple te înșală cu ceva. În definitiv, îți promite mai multă autonomie, nu zice nimic de puterea de procesare. Asta arată însă că modul acesta nu este deloc cel mai bun, Samsung având poate cea mai fericită combinație de utilitate și durată în acest caz. Ai mai multe moduri de economisire a bateriei aici.

testul ios 9 low power mode

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele