Apple copiază Samsung la doi ani distanță: Watch 2 va avea cameră foto

Apple copiază Samsung la doi ani distanță: Watch 2 va avea cameră foto

Apple Watch 2 ar putea fi dotat cu un element pe care Samsung l-a implementat pe ceasurile inteligente cu doi ani în urmă.

Apple Watch este unul dintre cele mai populare ceasuri inteligente ale momentului, reușind să depășească în materie de vânzări orice alt dispozitiv de acest fel. Ca specificații tehnice totul începe de la dimensiune.

Este disponibil în două versiuni: de 38 și 42mm, primul având un ecran de 1,32 inci, pe când la al doilea ajunge la 1,5 inci. Rezoluțiile fluctuează puțin, fiind de 340×270 pixeli pe primul și de 390×312 pixeli pe cel de-al doilea. Există modemuri WiFi și Bluetooth 4.0 fiecare dintre ele, microfon și difuzor încorporate și ambele folosesc un procesor S1 dezvoltat de Apple.

Acestor specificații ar putea să li se adauge și o cameră foto în viitorul nu foarte îndepărtat, dacă este să le dăm crezare celor de la Mac Rumors. Camera va fi introdusă în marginea superioară a ecranului și va putea fi folosită pentru apeluri FaceTime. De asemenea, Apple ar putea include un nou chip care va permite utilizatorilor să trimită mesaje și mail-uri și să primească informații legate de vreme prin intermediul Wi-Fi.

Din câte se pare, Apple a efectuat studii de piață care confirmă faptul că utilizatorii sunt satisfăcuți de bateria ceasului. Astfel, sunt șanse mari ca Apple să implementeze una cu o capacitatea relativ similară pe viitorul Watch 2. În ceea ce privește prețul, compania ar putea să lanseze și modele cu prețuri cuprinse într 1.000 și 10.000 de dolari, însă toate acestea rămân doar zvonuri pentru moment.

Citește și: