Un iPhone are o calitate audio mai bună decât Pono, un player de 400 de dolari pentru audiofili

Un iPhone are o calitate audio mai bună decât Pono, un player de 400 de dolari pentru audiofili

Lansat cu surle şi trâmbiţe în urma unei campanii încununate de succes pe Kickstarter, se pare că nu impresionează în comparaţie cu un banal iPhone.

De-a lungul anilor ne-am obişnuit să folosim smartphone-urile pentru un amalgam de activităţi, pe care în urmă cu câţiva ani le realizam folosind aparate dedicate. Astfel, în timp, am ajuns să renunţăm la camere foto sau playere de conţinut audio. Plecând de la premisa că un dispozitiv dedicat face o treabă mai bună decât un gadget ce-şi propune să îndeplinească zece sarcini, încep să reapară pe piaţă playere audio pentru cei mai pretenţioşi dintre noi.

În această categorie intră şi noul Pono ilustrat în imaginea de mai sus. Acesta costă 400 de dolari, are un design neobişnuit şi este rezultatul unui proiect de finanţare pe Kickstarter iniţiat de artistul Neil Young. Partea tristă este că exact audiofilii care ar fi trebuit să rămână impresionaţi de performanţa sa, într-un test legat la ochi, în comparaţie cu un iPhone, nu a ieşit câştigător. Aparent, majoritatea participanţilor la test au preferat telefonul celor de la Apple în defavoarea player-ului dedicat, afirmând că se aude mai bine. David Pogue de la Yahoo Tech, un şi muzicant profesionist, a fost şi mai agresiv în opinia formată pe marginea testului, afirmând că nu a descoperit nici un fel de diferenţă semnificativă între sunetul emis de Pono şi cel provenit de la iPhone. Într-un test pe orbeşte diferenţele au fost de asemenea insignifiante pentru redactor.

Transformat într-un produs comercial la începutul acestui an, într-o perioadă în care Pono avea nevoie de review-uri cât mai pozitive, creatorii săi se pare că au ghinion. Prea puţini sunt impresionaţi de cele două ieşiri audio de 3,5mm menite să separe canalul stâng şi canalul drept în cazul în care player-ul este folosit în tandem cu nişte căşti de impedanţă mare, sisteme audio high-end sau alte echipamente profesionale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: