30 iun. 2015 | 14:07

Soluția simplă de la LG pentru autonomie mare pe smartwatch

ACTUALITATE
Soluția simplă de la LG pentru autonomie mare pe smartwatch

Ceasurile inteligente nu sunt înzestrate cu cele mai durabile baterii, din cauza spațiului limitat pe care îl au la dispoziție. Totuși, soluția pentru această problemă ar putea fi mult mai la îndemână decât ai crede.

Potrivit Gizmodo, tot ce ar trebui să facă marile companii ar fi să înceteze să introducă baterii dreptunghiulare în ceasuri rotunde. LG Chem, divizia responsabilă pentru producția de baterii a LG, lansează o baterie hexagonală pentru ceasuri circulare, pretinzând că umplerea spațiului liber cu baterie ar putea să te facă să stai mai mult timp departe de încărcător. Compania pare să aibă un punct de vedere pertinent.

Cei de la LG susțin că noua baterie mărește autonomia cu până la 25%. Nu știm încă în ce măsură se aplică teoria, dar conceptul sună cu siguranță bine pentru pasionații de smartwatchuri. Așadar, poate ar trebui să ne așteptăm nu doar la dispozitive cu forme ciudate, ci și la baterii pe măsură. Asta nu ar trebui să fie o problemă, atât timp cât vin la pachet cu o autonomie mai bună.

Deocamdată, tot Apple Watch este lider pe piața smartwatch-urilor. Totuși, și cei de la LG au cu ce se lăuda în acest segment, LG Watch Urbane, lansat cu trei luni în urmă, fiind unul dintre cele mai stilate ceasuri inteligente. De asemenea, și LG G Watch R a reușit să se remarce printr-un aspect sport, masculin, dar și printr-un display complet rotund. Din păcate, însă, va fi scos de pe piață.