Se fac bani pe seama ta! Cum te folosește cel mai popular program pentru torrente

Se fac bani pe seama ta! Cum te folosește cel mai popular program pentru torrente

Pe lângă reclame, adware, junkware şi alte forme de crapware, o nouă versiune de vine la pachet cu un progrămel folosit pentru a genera o monedă electronică similară Litecoin.

Aţi auzit vreodată vorba, aveţi grijă că-i îmbogăţiţi pe alţii? Din păcate, acum, s-ar putea să fie mai reală ca niciodată. Nu de alta, dar dacă nu sunteţi atenţi, când vă instalaţi cea mai recentă versiune de Utorrent (3.4.2), s-ar putea să vă daţi acordul pentru ca o entitate străină să vă folosească computerul pentru minat o monedă criptografică intitulată Litecoin – o formă de Bitcoin.

Pe forumul Utorrent au apărut în ultimele zile mai mulţi utilizatori care se plângeau că procesorul le este folosit la maximum după instalarea celei mai noi versiuni a popularului client de . Nu a durat mult până când cineva s-a autosesizat că problema de fapt nu este cauzată de Utorrent ci de un mic progrămel intitulat Epic Scale. Acesta din urmă, pe lângă faptul că nu se manifestă prin vreo fereastră, rulează în fundal pe PC-ul vostru şi, fără să facă nimic altceva mai rău, vă foloseşte resursele hardware pentru a face bani.

În acelaşi timp, vă consumă mai mult curent şi vă face computerul semnificativ mai lent. Problema a fost deja confirmată de un oficial al BitTorrent, creatorii Utorrent, deşi respectiva persoana a afirmat că Epic Scale nu se instalează automat pe PC-ul vostru. Intenţionat sau mai puţin intenţionat, v-aţi dat acordul dacă sunteţi afectaţi de acest scenariu.

Pentru a scăpa de Epic Scale, dacă nu-l găsiţi în Programs and Features, va trebui să folosiţi un program gen Combofix sau Adwcleaner pentru a scăpa de el.