Școlile interzic ceasurile inteligente de teama trișorilor

Școlile interzic ceasurile inteligente de teama trișorilor

Cu fiecare nouă tehnologie care ajunge în școală, începe operațiunea interzicerii acesteia. S-a întâmplat cu telefoanele, acum e rândul ceasurilor inteligente.

Dacă părinții tăi au copiat cu celebrele fițuici pe care scriau foarte mic, iar tu ai copiat cu telefonul, folosind fie poze, fie texte scrise de mână, actuala generație copiază cu cele mai mici gadgeturi disponibile. Odată ce ceasurile inteligente au început să crească în popularitate, și-au dat seama profesorii că nu vor fi folosite doar pentru a verifica ora.

Universități din Australia au început deja să interzică ceasurile inteligente, dar pentru că linia între inteligent și clasic ar putea fi prea greu de tras, au decis să le scoată „în afara legii” pe toate. Astfel, Universitatea New South Wales a decis ca toate ceasurile să fie puse într-o pungă transparentă sub scaunul studentului, scrie Mashable.

Interzicerea a fost pornită și în Marea Britanie și cel mai probabil vor mai urma alte țări. China nu doar că nu permite prezența unor astfel de dispozitive, dar folosește drone ca să supravegheze studenții. Este însă vorba de poate cel mai greu examen din lume și cel mai solicitant.

Iar dacă te-ai gândit să folosești Google Glass, nu ești primul. În China o pereche specială făcută ca să te ajute să rezolvi problemele examenului. Din nefericire pentru student și din fericire pentru școală a fost prins.