05 iun. 2015 | 13:01

Drona care te prinde dacă trișezi la examene

ACTUALITATE
Drona care te prinde dacă trișezi la examene

Chiar când credeam că avem drone pentru orice întrebuințare, iată că oamenii de știință au creat-o și pe cea anti-copiat.

Din fericire, noi putem sta încă liniștiți, pentru că este valabilă doar pentru China, momentan. În fiecare an, milioane de studenți chinezi dau un examen care este atât de stresant și solicitant, încât a cauzat chiar sinucideri. Cunoscut drept gaokao, examenul se ține în decursul a două zile, se bazează pe memorie și determină cursul vieții universitare pentru tineri.

Copiatul este o problemă comună, studenții fiind dispuși să apeleze la tot felul de tactici pentru a-și asigura viitorul în instituțiile de vârf. Aici apare utilitatea dronei. A fost creată de Luoyang Radio Authority și poate căuta și identifica sursa semnalelor radio, interceptând studenții care încearcă să copieze cu ajutorul dispozitivelor. Are o rază de aproximativ un kilometru, iar atunci când identifică un semnal radio, transmite localizarea surselor pe tabletele folosite de membrii staffului, scrie WIRED.

Cu ajutorul tabletelor, organizatorii pot controla drona, putând folosi inclusiv funcția de zoom. Cu cât drona este mai aproape de sursa semnalului identificat, cu cât generează mai multe unde pe un grafic, făcând-o ușor de depistat.