17 apr. 2015 | 14:49

Microsoft vrea să cucerească Android folosind Cyanogen, cea mai populară versiune custom

ACTUALITATE
Microsoft vrea să cucerească Android folosind Cyanogen, cea mai populară versiune custom

Samsung Galaxy S6 vine cu câteva aplicații Microsoft preinstalate, dar se pare că extinderea Microsoft are în vizor și platformele custom precum CyanogenMod.

Actualizare: Cyanogen infirmă instalarea de aplicații Microsoft pe telefoanele sale, cu un articol pe site-ul său.

Zvonurile potrivit cărora Microsoft va investi în Cyanogen au fost infirmate. Totuși, se pare că tot va exista un parteneriat, doar că, în loc de bani, Microsoft va contribui cu aplicații și servicii. Bing, Skype, OneDrive, OneNote, Outlook și Microsoft Office vor fi integrate în Cyanogen și distribuite pe telefoanele care îl au inclus în sistemul de operare, potrivit GSMArena.

Cyanogen, ultima versiune fiind bazată pe Android 5.0 Lollipop, nu se diferențiază de Android prea mult la nivelul interfeței, dar echipa de dezvoltatori asigură actualizările într-un ritm mai rapid și pentru mai multe telefoane. Acest custom mod a fost folosit și de OnePlus, când a lansat modelul One, dar pe forumul XDA Developers este disponibil portat și pe alte telefoane.

Așadar, planurile Microsoft de a se extinde pe cât mai multe platforme cu putință continuă. Este o companie cloud first, mobile first, după cum a afirmat Satya Nadella, directorul Microsoft, după ce a preluat funcția. Microsoft a anunțat recent că Samsung va prelua Office, Skype și OneDrive pe tabletele cu Android, undeva în prima jumătate a anului.

Cât despre Cyanogen, este tot mai evident că încearcă o distanțare mai mare de Google, chiar dacă încă are nevoie de acces la Play Store. Aparent, această companie e deranjată de faptul că Google îşi impune propriile aplicaţii pe Android. De remarcat că atât Google, cât şi Microsoft au dorit să cumpere Cyanogen, dar până acum nu s-a materializat nicio tranzacție. Google ar fi fost dispusă să plătească aproximativ un miliard de dolari pentru a achiziționa CyanogenMod.