Google îți permite să rulezi aplicații Android pe orice PC: Cum poți face asta

Google îți permite să rulezi aplicații Android pe orice PC: Cum poți face asta
Bogdan Cristea
Bogdan Cristea
14:10 02.04.2015

Grație celui mai nou software lansat de Google, dezvoltatorii vor putea rula aplicații Android pe orice desktop.

ARC Welder, software-ul produs de cei de la Google, este acum disponibil pentru toți dezvoltatorii, dându-le acestora posibilitatea de a rula aplicații Android pe orice laptop. După cum notează și publicația The Next Web, până de curând Google a colaborat doar cu un număr mic de developeri care făceau posibilă rularea aplicațiilor doar pe Chrome OS.

Noul instrument creat de Google este o aplicație care se adaugă direct în Chrome. Acesta convertește aplicațiile pentru mobil în aplicații pentru Google Chrome foarte rapid, folosindu-se de fișierele APK ale acestora. Acesta, din câte se pare, include și Google Play Services, lucru ce s-ar putea dovedi util pentru rularea diverselor aplicații.

ARC Welder poate fi descărcat accesând acest link și va permite dezvoltatorilor să creeze o singură aplicație ce va putea fi rulată pe orice sistem de operare. O inițiativă similară a fost reprezentată de BlueStacks. Soluția BlueStacks deschide poarta către conținutul întregului magazin virtual Google Play. Pe lângă faptul ca a fost testată și cu tableta Surface Pro, aplicația este prietenoasă și foarte sprintenă. Astfel, BlueStacks recunoaște respectivele cipuri și le asociază automat aplicațiilor din Android App Player. Puteți citi mai multe despre acest subiect pe Playtech aici.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI