Facebook are o aplicație bună pentru smartphone-uri ieftine

Facebook are o aplicație bună pentru smartphone-uri ieftine
11:23 26.01.2015

Următoarea piață a Facebook va fi cu țările sărace, iar acolo telefoanele ieftine sunt cele mai populare. În acest sens, rețeaua socială a lansat Facebook Lite, aplicația perfectă pentru hardware slab.

Facebook Lite e o evoluție a versiunii simplificate a site-ului, testat între 2009 și 2010, iar acum devine aplicație pentru telefoanele slab dotate din punct de vedere tehnic. A fost publicată în weekend în țări precum Bangladesh, Nepal, Nigeria, Africa de Sud, Sudan și Vietnam. Dacă are succes în aceste țări, va extinde programul și în altele.

Facebook Lite este, în primul rând, o aplicație simplificată pentru a funcționa pe telefoane cu Android, dar este și eficientizată pentru a folosi din plin conexiunea 2G. Chiar dacă în unele Asia, Europa și SUA vorbim de 4G, conexiunea 2G sau EDGE este încă foarte populară în țările sărace ale lumii și asemenea sunt și telefoanele ieftine.

Facebook Lite a fost creată pe fundația Snaptu, versiunea pentru telefoane feature, nu smart, doar că este inclus suportul pentru camera foto și pentru notificări pentru o experiență mai apropiată de ceea ce ai avea în aplicația completă. Mișcarea Facebook de a lansa o versiune lite vine ca o măsură firească pe măsură ce crește popularitatea telefoanelor inteligente în țările mai puțin dezvoltate, scrie TechCrunch.

facebook lite pentru telefoane ieftine

Programul Android One al Google poate să genereze și mai multe vânzări, girând cu capitalul de imagine și suportul software al gigantului american, iar companii precum Micromax și Karbonn se ridică destul de repede în țări precum India. E vorba aici de telefoane sub 100 de dolari și, uneori, chiar și sub 50 de dolari. Primii utilizatori ai Facebook Lite sunt încântați de ea și aceasta completează proiectul Internet.org al Facebook de a oferi acces la Internet oamenilor din țările sărace ale Africii și Asiei.

loading...