Facebook ne învață despre securitatea online: Cum îți păstrezi contul în siguranță

Facebook ne învață despre securitatea online: Cum îți păstrezi contul în siguranță

Facebook a adăugat nou conținut secțiunii ”Privacy basics” unde detaliază numeroase aspecte legate de securitatea contului și confidențialitate.

”Privacy Basics” a fost adăugată pe Facebook în luna noiembrie a anului trecut și includea diverse materiale care detaliau interacțiunea cu alții, ce poți vedea și informațiile la care ceilalți utilizatori au acces. De atunci, au fost nu puține cazurile în care utilizatorii credeau că anumite informații sunt confidențiale, când de fapt acestea erau accesibile publicului larg. În aceste condiții, rețeaua de socializare a adăugat o nouă secțiune denumită ”Cum îți poți menține contul în siguranță”.

Toate informațiile furnizate în această secțiune sunt structurate în funcție de subiect. Pe lângă informații legate de parole și cum vă puteți crea o parolă mai sigură, Facebook indică și situațiile în care este recomandat să ieșiți din cont. Conturile pot fi atacate prin diverse metode, fie că este vorba de phishing, furtul parolei, hacking sau spam. Pentru fiecare dintre acestea, aveți răspunsuri în noua secțiune.

Facebook securitate cover

De departe cea mai interesantă parte este cea în care Facebook explică modul în care răspunde cererilor din partea guvernelor. Din câte se pare, Facebook răspunde doar cererilor care sunt fondate. De asemenea, utilizatorii de care autoritățile sunt interesate sunt înștiințați de cele mai multe ori.

După cum probabil știți, Facebook face parte din programul Safe Harbor. Acest la permite companiilor americane să trimită înapoi în Statele Unite date colectate în Uniunea Europeană dacă acestea respectă principiile de confidențialitate europene. Problema, însă, este că NSA are acces la informațiile deținute de nouă mari companii, printre care și Facebook. Puteți citi mai multe în legătură cu acest subiect pe Playtech aici.

Citește și: