Generația Facebook și realitatea ei: Imagini care te vor face să regândești viața online

Generația Facebook și realitatea ei: Imagini care te vor face să regândești viața online

Această generație este una crescută pe internet și între foarte multe gadgeturi. De la aplicații de mesagerie la pornografie online, toate au fost experimentate mai mult sau mai puțin. Iată cum se vede însă această generație și apucăturile ei, în imagini simple reduse la ceea ce e esențial.

Ajit Johnson din Marea Britanie, doctorand la Universitatea din Edinburgh, a realizat o colecție de imagini în care încearcă să reproducă cele mai mari probleme pe care le au tinerii „generației Facebook“. De la modul în care ei percep fericire până la modul în care interacționează cu familia sau cu prietenii.

Johnson și-a denumit colecția #This_Generation (trad.: #Această_Generație) și a publicat albumul pe Facebook. Dacă folosești WhatsApp, Facebook sau ești îndrăgostit până peste viețile pe care le primești în joc de Candy Crush, atunci vei înțelege foarte ușor ce vrea să spună Johnson, și fără să înțelegi limba engleză. Mai jos sunt unele dintre cele mai bune imagini, iar toate pot fi găsite pe pagina sa de Facebook (via DesignTaxi).

La începutul acestui an, am derulat un experiment. Am renunțat două săptămâni la Facebook și am vrut să văd cum e viața dincolo de bula albastra. „Cam așa e Facebook, poți trăi bine fără această rețea socială, dar pur și simplu ți-e poftă de o bârfă, o validare virtuală din partea cuiva și de o întărire a cultului personalității tale. Orice rețea socială nu este nici despre socializare, nici despre prietenii tăi cu care ești într-o oarecare legătură, ci despre tine. Pui o poză, spui ceva, iei un like, un share și ziua e mai bună“, notam atunci în articolul de pe „Playtech“.

 

Citește și: