Dacă ai Apple Watch și te simți singur, Internetul te ajută să nu mai suferi

Dacă ai Apple Watch și te simți singur, Internetul te ajută să nu mai suferi

Apple Watch este primul smartwatch din istoria companiei și a fost proclamat cel mai avansat creat vreodată. Totuși, prețul nu este prea mic, ceea ce îl face inaccesibil multor oameni.

Dacă ești fan Apple veritabil, este puțin probabil să nu fi avut în posesie și iPhone 4, la un moment dat. În 2010, când a apărut, a fost un dispozitiv inovator, prin funcțiile sale. Totuși, de departe, cea mai interesantă pentru utilizatori a fost FaceTime. Cei care s-au grăbit să cumpere dispozitivul au fost nevoiți să își aștepte și prietenii cu un simț practic mai dezvoltat să achiziționeze noul iPhone, pentru a folosi aplicația.

Comunitatea Reddit pentru inimi singuratice, fane Apple

Situația este aproximativ aceeași în cazul Apple Watch, doar că de data aceasta, cea mai „singuratică” funcționalitate nu are legătură cu fețele noastre, ci cu bătăile inimii. Când Apple a prezentat prima oară dispozitivul, ceea ce a stârnit interesul a fost faptul că oferă o nouă viziune asupra comunicării. Putem împărtăși o bătaie a inimii cu partenerul, putem schița o floare pentru un prieten sau avem opțiunea de a transmite o simplă vibrație în încheietura cuiva.

apple watch

Oricine are un Apple Watch în posesie poate face aceste lucruri, indiferent de versiune. Asta, desigur, dacă are în cercul de cunoștințe persoane care să își fi cumpărat, la rândul lor, Apple Watch. Dacă ești singurul cu acest dispozitiv dintre prietenii tăi, află că nu ești doar tu în situația asta. Există un subrreddit pentru toate inimile singure și pasionate de tehnologie din lumea aceasta: r/lonelyheartbeats.

„A început ca un grup de cumpărători ai Apple Watch care nu cunoșteau altă persoană grăbită să își cumpere gadgetul, dar totuși voiau să îi încerce funcțiile care necesită implicarea altcuiva”, a explicat pentru Wired Nooshaw, cel care a înființat grupul.

Deocamdată, r/lonelyheartbeats are 88 de abonați și multe cereri, potrivit lui Nooshaw, care a menționat și că nu se aștepta la prea mult succes. Mulți oameni folosesc grupul și funcțiile Apple Watch pentru a flirta.

ShareTheHeartbeat, o comunitate mai bine organizată

În timp ce Reddit este locul neconvențional de întâlnire pentru străinii de pe Internet, nu este singura comunitate destinată utilizatorilor singuratici ai Apple Watch. ShareTheHeartbeat face același lucru, printr-un proces ce pare a fi mai organizat. „Am deschis ShareTheHeartbeat pe 20 aprilie, cu câteva zile înainte de lansarea Apple Watch, după ce m-am gândit cât de tare ar fi să poți încerca funcția cu bătăile inimii, atingerea digitală și funcțiile de desenare”, a explicat Dave Spalton, creatorul comunității. Comunitatea are în jur de 100 de membri, iar numărul acestora crește în fiecare zi.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu aceste comunități, dacă Apple Watch va avea succesul scontat. Să nu uităm că doar în România au fost precomandate 300 de dispozitive, dintre care 10 au fost pentru ceasurile Apple Watch Edition. Acestea au prețuri cuprinse între 50.000 și 80.000 lei.

 

Citește și: