Dacă te-ai săturat de Chrome sau Internet Explorer, Vivaldi e cea mai nouă alternativă

Dacă te-ai săturat de Chrome sau Internet Explorer, Vivaldi e cea mai nouă alternativă
17:23 27.01.2015

Dacă voiai cel mai necunoscut browser pe care să îl folosești, se poate să ai noroc. Abia a fost anunțat și responsabil de el este un fondator Opera.

Google Chrome, Firefox și Internet Explorer (până apare Spartan și schimbă tot) sunt cele mai populare browsere. Desigur, mai avem Safari (doar pentru Mac), Opera sau Maxthon, dar sunt mai puțin cunoscute și mai puțin folosite. Vivaldi vrea o bucățică din piața browserelor și a fost recent anunțat de unul dintre fondatorii Opera, și anume Jon Stephenson von Tetzchner.

El a fost managerul Opera între 1995 și 2010. A părăsit compania în 2011 și doi ani mai târziu fonda comunitatea Vivaldi. Mai nou, a lansat versiunea Technical Preview a browserului Vivaldi. Acesta foloseşte motorul de randare Blink, o versiune modificată a WebKit. Dacă ești fanul folosirii comenzilor rapide, ai așa ceva în Vivaldi, poți grupa filele deschise și ai un tradițional Speed Dial (inspirație de la Opera). Vivaldi e la început, dar Jon Stephenson von Tetzchner spune că în timp vor implementa toate funcționalitățile dorite de oameni.

Dacă vrei să folosești Vivaldi, ceea ce poți face prin site-ul oficial, trebuie să știi că e disponibil pentru toate platformele: Windows, Mac OS X și Linux. Creatorii spun că în următoarele luni vor implementa suport pentru gesturi, sincronizarea datelor şi setărilor (cum se face la Chrome prin contul de Gmail), un client de mail şi suport pentru add-ons, potrivit The Next Web.

loading...