Windows 10 va veni cu un mod desktop, dar nu pentru toată lumea

Windows 10 va veni cu un mod desktop, dar nu pentru toată lumea

Deşi Microsoft a insistat destul de mult pe modul desktop în prezentarea , se pare că nu toţi utilizatorii sistemului de operare vor avea partea de el.

La începutul săptămânii trecute am avut parte de o prezentare detaliată a noului sistem de operare Microsoft. Windows 10 sună foarte bine în teorie şi arată foarte bine în imagini, mai ales dacă aveţi mai multe dispozitive ce folosesc SO-uri ieşite din Redmond, gen În definitiv, noul Windows mizează foarte mult pe ideea de continuitate a experienţei de utilizare, indiferent de gadgetul folosit şi pe sincronizarea tuturor documentelor voastre.

Cum s-a întâmplat însă şi în cazul lansării Windows 8 în urmă cu câţiva ani, când modul desktop nu era foarte uşor accesibil, unii utilizatorii nici măcar nu vor avea acces la acesta în Windows 10. Pentru a înţelege micile diferenţe de funcţionalitatea în funcţie de dispozitivul cu noul SO pe care îl folosiţi, Joe Belfiore de la Microsoft a făcut nişte declaraţii foarte interesante zilele trecute. Acestea au fost realizate prin intermediul Twitter şi au adresat în special accesul la desktop-ul clasic.

Aparent, dispozitivele cu o diagonală de 8 inci sau mai mari, vor avea acces la modul desktop ilustrat mai sus fără nici un fel de probleme. Orice gadget cu o diagonală mai mică de 8 inci, indiferent dacă este vorba de un smartphone sau o tabletă, va fi limitat doar la interfaţa modernă, foarte similară cu cea de la Windows 8 şi 8.1.

Dintr-un punct de vedere, desktop-ul clasic este inutilizabil pe un ecran de 5 inci, de exemplu, dar mă aşteptam ca Microsoft să permită utilizatorilor să decidă dacă îl vor accesa sau nu. Aceasta este o problemă şi mai mare atunci când vă achiziţionaţi o tabletă de 7,5 inci, gândindu-vă că este cu cel mai recent Windows, o conectaţi la un monitor extern şi aveţi parte de aceeaşi limitare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: