25 ian. 2015 | 16:28

Browsere mai puțin cunoscute: cele mai bune alternative la Google Chrome și Mozilla Firefox

FEATURE
Browsere mai puțin cunoscute: cele mai bune alternative la Google Chrome și Mozilla Firefox

În ziua de astăzi, sunt câteva browsere extrem de populare care domină piața. Articolul acesta vă prezintă câteva dintre cele mai bune alternative.

Sectorul browserelor de internet este în prezent dominat aproape în totalitate de câteva companii. Din această cauză a fost inventată noțiunea de ”Big Five”, o selecție a celor mai populare 5 browsere. Aceasta include Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Microsoft edge și Opera.

Unele dintre acestea sunt construite pe baza unor program accesibile tuturor. Unii dezvoltatori s-au folosit de această oportunitate și au creat alte browsere care nu mențin decât elementele utile. Următoarele sunt patru alternative care merită încercate.

Browsere mai puțin cunoscute – lista

Lunascape

Lunascape nu este bazat doar pe unul, ci pe trei dintre cele mai importante browsere din prezent. Combinând elemente din Chrome, Firefox și Internet Explorer, Lunascape oferă o experiență de navigare decentă, însă în trecut, utilizatorii s-au confruntat cu probleme de compatibilitate cu HTML 5. Lunascape poate fi descărcat de aici.

lunascape browsere mai puțin cunoscute 1

Browsere mai puţin cunoscute – Pale Moon

Pale Moon este disponibil pentru două platforme: Windows și Linux. La fel ca alte browsere mai puțin cunoscut, Pale Moon a fost construit pe baza Mozilla Firefox, iar din această cauză, majoritatea extensiilor acestuia funcționează și cu Pale Moon. Pale Moon poate fi descărcat gratuit de pe site-ul oficial.

pale moon browsere mai puțin cunoscute 1

Avant

La fel ca și Lunascape, Avant este construit pe baza Chrome, Firefox și Internet Explorer. Creatorii acestui browser, însă, au sacrificat aspectul pentru o eficiență mai bună. Astfel, Avant este un browser foarte rapid, dar cu un aspect mai puțin plăcut, iar acest lucru contează pentru mulți utilizatori în prezent. Avant Browser este disponibil aici.

avant browsere mai puțin cunoscute 1

Browsere mai puţin cunoscute – Midori

La fel ca și Google, creatorii Midori au împrumutat unele elemente de la Safari pentru a-și crea propriul software. Dacă vă doriți un browser care să nu consume atât de multe resurse și totuși să fie suficient de rapid, atunci cu siguranță merită să încercați Midori. Pentru a-l descărca, puteți accesa acest link.

midori browsere mai puțin cunoscute 1