Chinezii au lansat unul dintre cele mai performante procesoare de pe piață

Chinezii au lansat unul dintre cele mai performante procesoare de pe piață

Noul procesor Kirin produs Huawei are fi printre cele mai performante de pe piață.

Canalys, o firmă care se ocupă cu studii de piață, a eliberat de curând în care susține că cei de la Xiaomi au pierdut titlul de cel mai mare producător de telefoane din China în favoarea Huawei. Situația s-ar fi schimbat în ultimul sfert financiar, iar una dintre cauzele principale ar fi creșterea de 80% înregistrată de Huawei, în comparația cu aceeași perioadă a anului trecut.

Acum, Huawei pregătește lansarea noului Mate 8, telefon care ar urma să fie dotat cu noul procesor Kirin 950. După cum scriu cei de la Engadget, Kirin 950 va fi printre primele modele care vor folosi procesul de fabricare pe 16 nanometri FinFET Plus al celor de la TSMC. Vom avea de-a face cu un procesor octa-core, cu patru nuclee Cortex A-72 și patru nuclee Cortex A-53, alături de un engine grafic Mali-T880.

În mod interesant, Kirin se pare că va menține frecvența de 60 de cadre pe secundă a interfeței de utilizare, oferind în același timp o autonomie interesantă. Astfel, în condiții normale, un procesor dotat cu un Kirin 950 ar putea rezista două zile fără a avea nevoie de reîncărcare. Huawei a debutat anul acesta și pe piața dispozitivelor purtabile, primul ceas inteligent al companiei fiind lansat de curând în România. Huawei Watch va fi disponibil de la sfârșitul lunii noiembrie pentru 400 de euro.