Succesul unui iPhone mai mare: oamenii migrează de la Android spre iOS

Succesul unui iPhone mai mare: oamenii migrează de la Android spre iOS

Se pare că cei de la Apple stau din ce în ce mai bine cu numerele. Recordul de vânzări stabilit de Apple Watch și iPhone nu e deloc de neglijat pentru compania din Cupertino, după cum o indică rezultatele celui de-al treilea trimestru. 

Pentru că gadgeturile ieşite din Cupertino nu sunt niciodată ieftine, cota de profit obţinută de compania lui Tim Cook este cu mult peste media altor producători importanţi. Această discrepanţă este atât de mare, încât cei de la Strategy Analytics au ajuns la concluzia că, în ultimul trimestru din 2014, iPhone-urile au generat 88,7% din tot profitul global obţinut de smartphone-uri, indiferent de platformă. Această valoare este cu 18,2% mai mare decât performanţa companiei din trimestrul patru din 2013.

În timpul conferinței pe tema rezultatelor celul de-al treilea trimestru al anului 2015, Tim Cook a menționat, și nu doar o dată, că Apple ține evidența persoanelor care trec de la Android la dispozitive cu iOS și că numărul lor a fost uimitor. „Suntem extrem de fericiți să vedem cea mai mare rată de transfer de la Android înregistrată vreodată. De asemenea, satisfacția pe care clienții o au față de Apple în raport cu competiția e o mare reușită, la fel ca și rata loialității”, a spus acesta, citat Pocket Now.

 

Compania a reușit să vândă în ultimele trei luni 47,5 milioane de iPhone-uri, în creştere cu 35% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dar analiştii au preconizat vânzări de 48,8 milioane. Au existat zvonuri că estimările se ridicau până la 50 de milioane de bucăți, dar se vede că erau prea mari. De asemenea, a vândut 10,9 milioane de tablete iPad, dar aici scade cu 18%. Estimările însă au fost corecte. Apple a mai vândut și 4,8 milioane de computere, iar veniturile au fost în jurul a 50 de miliarde de dolari, puțin sub ce se așteptau analiștii.

Citește și:
Etichete: