Ce este interzis să postezi pe Facebook: Noile standarde impuse în rețeaua socială

Ce este interzis să postezi pe Facebook: Noile standarde impuse în rețeaua socială

Cei de la Facebook au actualizat recent standardele comunității lor, explicând pe larg ce fel de conținut este interzis pe rețeaua socială.

Este bine cunoscut faptul că Facebook este cea mai populară rețea socială, având acum un număr de aproximativ 1,39 miliarde de utilizatori pe plan mondial. Aceștia sunt membrii unor comunități diferite, cu tradiții și obiceiuri ce variază de la țară la țară și de aceea subiectul reglementării conținutului este unul sensibil. Iar de foarte multe ori, soluțiile alese de companie nu fac decât să complice situația.

Prin noile actualizări, Facebook speră să clarifice acest subiect, pentru a evita orice viitoare neînțelegeri. La fel ca și înainte, orice fel de postări care discriminează grupuri de oameni datorită rasei, orientării sexuale, etnicității, naționalității sau religiei sunt interzise. De asemenea, orice postările considerate a fi hărțuire vor fi înlăturate, la fel ca și cele ce promovează organizații teroriste sau tentativele sinucigașe.

Facebook securitate cover

Conform celor de la New York Times, Facebook va analiza cu atenție conținutul ce afișează violență, pentru a afla motivele pentru care acesta a fost postat. Mai exact, acesta va fi permis doar dacă are rolul de a atrage atenția asupra unei probleme a societății.

Legat de cererile din partea guvernelor naționale de a elimina conținut, Facebook a publicat datele oficiale pentru ultima jumătate a anului 2014. Numărul acestora a crescut cu 11%, cele mai multe venind din partea autorităților executive ale Indiei și Turciei. Pe viitor, în cazul unor astfel de cereri, rețeaua socială va alege să restricționeze accesul persoanelor din țara respectivă la acel conținut, fără a-l elimina în situația în care consideră că acest lucru nu este necesar. Mai multe informații despre noile standarde actualizate ale Facebook puteți citi pe pagina oficială.

Citește și: