15 mart. 2015 | 11:06

Convertirea profilului de Facebook în pagină. Cum să faci acest lucru pas cu pas

ACTUALITATE
Convertirea profilului de Facebook în pagină. Cum să faci acest lucru pas cu pas

Convertirea profilului de Facebook în pagină este o operațiune relativ simplă dar pe care trebuie să o efectuezi cu foarte multă atenție dacă nu vrei să pierzi date și postări mai vechi.

Dacă ți-ai făcut din greșeală un cont de persoane pentru afacerea ta, în loc să faci unul de ‘like’-uri, noi te învățăm pas cu pas cum se face convertirea profilului de Facebook în pagină.

Nu este o operațiune foarte complicată însă implică pierderea anumitor postări și a anumitor privilegii pe care le aveai cu statutul inițial al contului, așa că trebuie făcută cu grijă și cu câteva măsuri de siguranță.

Convertirea profilului de Facebook în pagină – când trebuie să faci asta

În primul rând trebuie să îți spunem că Facebook interzice complet utilizarea altor nume decât cele ale propriei persoane sau afaceri.  Nu încerca să faci o pagină, fie ea profil personal sau public, în numele unei companii cunoscute și al cărui brand nu îl administrezi.

Convertirea profilului de Facebook în pagină este o operațiune pe care o poți face dacă vrei ca profilul tău să fie public și să poată oricine da LIKE paginii tale. Profilul public poate avea mai mult de 5.000 de persoane care te urmăresc față de contul personal care este limitat.

Dacă ai făcut din greșeală sau intenționat inițial un cont personal pentru firma ta, trupa ta de muzică, teatru, compania ta, ulterior îți este permis să o transformi în pagină.

Convertirea profilului de Facebook în pagină – ce trebuie să faci înainte de convertire

Înainte de convertirea profilului de Facebook în pagină, este foarte important să îți downloadezi toate informațiile și postările, mesajele primite și video-urile uploadate pe site-ul de socializare.

Dacă ești singurul administrator al unor pagini de Facebook sau al unor grupuri, ai grijă să numești și pe altcineva pentru că aceste privilegii îți vor fi înlăturate după convertirea profilului de Facebook în pagină.

Convertirea profilului de Facebook în pagină – cum salvezi datele personale înainte de convertire

Te-ai hotărât să faci convertirea, acum trebuie să salvezi toată arhiva. Pentru a face acest lucru trebuie să deschizi Facebook, să apeși pe săgeata cu vârful în jos din colțul dreapta al paginii, undeva lângă numele tău, și să selectezi opțiunea Setări.

După ce ai apăsat pe Setări, în josul paginii, după setările pentru nume, prenume, email, parolă, găsești opțiunea de a downloada o arhivă completă a contului tău de Facebook. Această arhivă va include toate postările, fotografiile și video-urile pe care le-ai share-uit, mesajele trimise și primite și informațiile din secțiunea About pe care le-ai completat.

Convertirea profilului de Facebook în pagină – ce trebuie să faci

După ce ți-ai salvat toate datele, ești pregătit pentru convertirea profilului de Facebook în pagină.

Tot ce trebuie să faci este să dai click AICI și să accesezi link-ul de convertire a profilului de Facebook în pagină. Ulterior selectezi categoria în care vrei să fie pagina ta și apoi urmezi pașii afișați pe ecran.

Reține faptul că atunci când faci convertirea profilului de Facebook în pagină, singurele date care se vor transfera automat sunt poza de profil și transformarea prietenilor în LIKE-eri ai paginii.