27 nov. 2015 | 11:28

Cablurile USB Type C de la OnePlus au o problemă gravă

ACTUALITATE
Cablurile USB Type C de la OnePlus au o problemă gravă

Chinezii de la OnePlus au recunoscut de curând existența unor probleme legate de cablurile lor USB Type C.

În cazul în care ați ratat știrea din urmă cu câteva zile, un inginer din cadrul Google a publicat informații conform cărora cablurile USB Type C fabricate de OnePlus ar putea cauza pagube importante. Specificațiile cablurilor nu par a fi compatibile cu telefoanele Nexus sau cu Chromebook Pixel. Cablurile OnePlus utilizează un rezistor 3A, în loc de cel ”Default USB Power”, fapt care ar putea duce la stricarea portului USB sau a încărcătorului.

Acum, OnePlus a recunoscut existența acestei probleme, prin intermediul unei postări pe un forum. ”Cablul nostru și adaptorul folosesc un rezistor de 10kΩ (kiloohmi), dar conform versiunii 1.1 a standardului pentru portul USB Type C, aceste produse ar trebui să folosească un rezistor de 56kΩ. Problema este că adaptorul și cablul sunt create pentru cel mult doi amperi, dar rezistorul le va permite dispozitivelor cu fast-charging să atragă mai multă energie decât ar permite sursa”.

Din fericire, telefoanele celor de la OnePlus nu vor fi afectate dacă folosiți acest cabluri, însă, după cum scrie Register, dacă le utilizați cu alte dispozitive, este posibil să aveți parte de probleme. Mai exact, acestea ar putea duce la stricarea încărcătorului USB, sau a portului USB, dacă terminalul și sursa de energie nu au mecanisme interne de reglare a cantității de energie care circulă între ele. Având în vedere situația din prezent, OnePlus a decis să ofere banii înapoi celor care au cumpărat doar cabluri USB Type C din magazinul lor. Cei care le-au achiziționat alături de un terminal OnePlus, evident, nu sunt incluși în campania de returnare de fonduri.