Cablurile USB Type C de la OnePlus ți-ar putea strica telefonul Nexus

Cablurile USB Type C de la OnePlus ți-ar putea strica telefonul Nexus
Bogdan Cristea
Bogdan Cristea
13:35 16.11.2015

Conform unui angajat Google, nu ar fi indicat să folosiți cabluri USB Type C în cazul în care dețineți un telefon Nexus.

OnePlus 2 este unul dintre puținele telefoane disponibile pe piață în acest moment care beneficiază de un port USB Type C. Un cablu USB de tip C vine cu două capete identice reversibile și permite o reîncărcare mai rapidă și transferuri de date mai rapide grație compatibilității cu standardul USB 3.1. Mai mult decât atât, cei de la Pocket-lint susțin că acei conectori de dimensiuni mici vor permite crearea unor telefoane mai subțiri pe viitor.

Cablurile celor de la OnePlus, în particular, au fost lăudate până acum, însă un angajat din cadrul Google spune că nu ar trebui să apelați la ele în cazul în care utilizați un dispozitiv Nexus. Mai exact, specificațiile cablurilor nu par a fi compatibile cu telefoanele Nexus sau cu Chromebook Pixel. Conform Android Authority, cablurile OnePlus utilizează un rezistor 3A, în loc de cel ”Default USB Power”, fapt care ar putea duce la stricarea portului USB sau a încărcătorului.

Din câte se pare, angajatul care a făcut anunțul a avertizat în trecut utilizatorii în legătură cu pericolul reprezentat de cablurile USB Type C ieftine, specializându-se în acest domeniu în ultimul timp. Puteți vizualiza postarea sa pe Google+ aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: