25 aug. 2015 | 07:03

BlackBerry Passport Silver Edition rulează Android [VIDEO]

ACTUALITATE
BlackBerry Passport Silver Edition rulează Android [VIDEO]

După câteva săptămâni de zvonuri legate de BlackBerry Venice, primul smartphone al canadienilor cu Android, se pare că şi noul BlackBerry Passport ar putea rula acelaşi SO.

Având în vedere cota infimă din piaţa de smartphone-uri a celor de la BlackBerry, este mai evident ca niciodată că gigantul canadian trebuie să adopte o schimbare radicală de strategie pentru a continua să rămână relevant în această piaţă agresivă. Unul dintre răspunsuri s-ar putea găsi în adopţia Android, sistemul de operare creat de Google, iar dacă zvonurile legate de BlackBerry Venice se dovedesc a fi adevărat în câteva luni, aceasta este direcţia pe care o va urma compania condusă de John Chen.

În cazul în care clipul de mai sus se dovedeşte a fi construit folosind un dispozitiv ce va ajunge în comerţ, cu această ocazie mai aflăm nişte detalii foarte importante legate de viitorul BlackBerry. În scurt metrajul de aproximativ 12 minute este detaliată funcţionalitatea unui BlackBerry Passport Silver Edition ce rulează Android. Luând în calcul cât de uşor navighează creatorul demonstraţiei prin interfaţa telefonului şi faptul că majoritatea butoanelor funcţionează cum ar trebui, se pare că sistemul de operare este nativ. Accesul la Google Play Store ne indică acelaşi lucru.

Conform zvonurilor, un Passport 2 cu Android ar trebui să fie lansat anul viitor dacă BlackBerry Venice va avea o rată de adopţie decentă în piaţă. Până atunci însă, sunt şanse foarte mari ca acest BlackBerry Passport Silver Edition să fie doar un prototip cu Android menit testării versiunii modificate a respectivului sistem de operare, până la lansarea Venice.

În orice caz, detaliile oficiale pe marginea acestor subiecte sunt foarte vagi la această oră. Singurul lucru pe care îl ştim sigur este că CEO-ul John Chen a afirmat la un moment dat că nu este exclus să lanseze smartphone-uri cu Android, dar doar după ce va reuşi să securizeze suficient de bine platforma Google prin intermediul unor modificări substanţiale.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele