13 mai 2015 | 15:28

După accesul rapid la piraterie, BitTorrent îți oferă aplicația perfectă pentru intimitate

ACTUALITATE
După accesul rapid la piraterie, BitTorrent îți oferă aplicația perfectă pentru intimitate

BitTorrent și-a lansat propria aplicație securizată pentru mesagerie, disponibilă acum pentru cele mai populare sistem de operare.

Bleep a fost anunțată oficial în cursul anului 2013, fiind un program pentru mesagerie care nu avea nevoie de un server în care să fie stocate mesajele dintre utilizatori. După cum scrie publicație The Next Web, Bleep se folosea de tehnologia P2P a BitTorrent și nu necesita introducerea unor date personale precum numele, adresa de mail sau numărul de telefon.

Pe 12 mai, Bleep a fost lansat și pentru iOS și a primit update-uri importante pentru toate celelalte platforme pe care este disponibilă. Aplicația permite acum trimiterea mesajelor de tip ”whisper” (trad.: șoaptă) care se autodistrug la 25 de secunde după primire. În trecut, unii utilizatori au trecut peste asemenea bariere cu ajutorul screenshot-urilor, însă Bleep oferă protecție și împotriva acestora. Când vizualizați un mesaj, nickname-ul utilizatorului nu apare.

Când afișați numele utilizatorului, singura informație pe care toți sunt nevoiți să o introducă, mesajul este blurat. Astfel, niciodată nu vor putea fi incluse în aceeași imagine expeditorul și mesajul. După cum notează și Verge, Bleep impresionează prin securitatea pe care o oferă, fiind ”imposibil pentru cineva să identifice două persoane care poartă o conversație prin intermediul aplicației”. Bleep poate fi descărcat pentru iOS, Android, Windows și Mac de pe site-ul oficial.