Noul iOS te scapă definitiv de mesajele spam

Noul iOS te scapă definitiv de mesajele spam

Pentru a scăpa de mesajele nedorite pe care le primiţi de la diverse companii cu scop publicitar, noul vine cu o soluţie foarte originală.

În 2015, indiferent ce cumperi sau ce formular completezi, este inevitabil să nu-ţi laşi numărul de telefon. De la această etapă până la a fi asaltat cu sms-uri promoţionale este un drum foarte scurt. De cele mai multe ori, mesajele nedorite provin de la aceleaşi numere, dar chiar şi în astfel de circumstanţe este foarte dificil să le ţii evidenţa.

Soluţia la această problemă se pare că vine de la Apple şi este capturată foarte bine în imaginea de mai jos. Noua funcţie, introdusă în cea mai recentă 8.3 beta, lansată în urmă cu câteva zile, vă permite să marcaţi mesajele nedorite ca spam. Această funcţie inspirată de email-uri va fi prezentă doar în meniul contextual la SMS-urilor provenite de la numere de telefon pe care nu le aveţi în agendă. Din momentul în care în un mesaj a fost definit ca fiind junk, aţi scăpat de stres pe viitor.

În teorie, cei de la Apple au oferit din totdeauna un sistem de raportare al numerelor care vă asaltează cu promoţii. Acela era însă mult mai laborios şi implica realizare unei capturi de ecran cu numărul de telefon şi mesajul nedorit şi trimiterea sa către supportul Apple printr-un email.

Având în vedere că persoanele şi organizaţiile care se ocupă cu spamming sunt foarte creative şi au mai multe numere de telefon la dispoziţie, este mult mai rapidă noua soluţie la care vom avea acces cu toţii când iOS 8.3 va deveni public. Nu avem încă o dată oficială de lansare pentru noul iOS, dar se vehiculează că va avea loc pe 24 aprilie, în aceeaşi zi în care veţi putea achiziţiona un Apple Watch.

imessage-spam

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: