Apple pregătește pentru iPad cea mai așteptată funcționalitate

Apple pregătește pentru iPad cea mai așteptată funcționalitate

iPad a împlinit cinci ani și la WWDC din această vară Apple va prezenta pentru tableta sa o funcționalitate pe care Samsung și Microsoft o au deja pe dispozitivele lor.

iPad, de când a fost lansată și până la ultima versiune, a avut un ecran de 9,7 inci. Totuși, pentru anul acesta se zvonește că va lansa o iPad Pro cu ecran de aproximativ 12 inci, care să completeze gama de dispozitive Apple cu plasarea ei între noul Macbook și Macbook Air de 13 inci. Pentru a o face mai utilă, Apple a pregătit pentru noua iPad o funcționalitate specială.

La WWDC Apple va prezenta iOS 9 într-o versiune preview, lansarea fiind programată pentru toamnă. iOS 9 pentru iPad, fie că va fi vorba de una Pro sau nu, va veni cu posibilitatea de a face multitasking, lipind ferestrele una lângă alta, cum poți face pe dispozitivele Samsung sau în Windows 8 de la Microsoft. 9to5mac notează că funcționalitatea trebuia implementată pe iOS 8, dar era instabilă și Apple a decis să o amâne pentru versiunea de anul acesta.

iOS de pe iPad cu multitasking split screen

Acest mod de a împărți ecranul, o noutate pe care Samsung a adus-o pe piață încă de acum câțiva ani cu Galaxy Note 2, le va permite utilizatorilor de iPad să grupeze ferestrele pentru a ocupa câte o jumătate de ecran, o treime sau două treimi, cum implementase Microsoft pentru Windows 8. Samsung lasă mai multă libertate de manevră, ferestrele putând fi grupate după cum dorește utilizatorul.

Dacă Apple introduce în iOS 9 acest mod de split view, vei putea naviga pe Internet cu Safari și ține o altă aplicație deschisă pe ecran, fie una de productivitate, fie de social media. De asemenea, ar urma ca ca împărțirea să se poată face și pe iPhone 6 Plus, care are un ecran de 5,5 inci. WWDC, adică Worldwide Developer Conference, se va desfășura în iunie și este evenimentul la care Apple prezintă toate noutățile software pe care le vom vedea în iOS și Mac OS X.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: