Hangouts este aplicatia cross platform pentru chat pe Google

, 17 Mai, 12:00

Dupa mai multe zvonuri legate de centralizarea unor , astazi gigantul lanseaza Hangouts pentru iOS, Android si Chrome. 

Google Hangouts

Noua aplicatie Hangouts pune la un loc conversatiile prin mesaje din Google+ Messenger, dialogurile prin Google Talk si videoconferintele realizate prin +. Anuntata in cadrul conferintei Google I/O, aplicatia incearca sa ofere un pachet de functii pe Android similar cu cel oferit de Apple pe iOS prin Facetime si iMessage. Dori Storbeck, Community Manager pentru Hangouts si Chat la Google a confirmat ca, in curand, noua aplicatie se va ancora si in motorul de expediere al mesajelor si initiere al apelurilor. Toate acestea vor fi realizate cu scopul de a oferi utilizatorului o experienta centralizata de comunicatii care combina atat partea de VoIP cat si cea de conversatii prin reteaua de telefonie mobila.

Fara a avea o nevoie evidenta de a trimite SMS-uri sau de a accesa baza de date, noua aplicatie, pe Android cere si aceste permisiuni la instalare. In practica, acest comportament al aplicatiei poate fi interpretat ca integrand deja functionalitatea de SMS inactiva. Nu mai ramane decat ca Google sa aleaga momentul propice in care sa activeze respectiva componenta a aplicatiei. Din cauza modului in care Apple previne ancorarea unei aplicatii terte in transmiterea de mesaje si initierea de apeluri voce pe un iPhone, sunt mari sanse ca respectiva functionalitate sa existe doar pe aparatele cu Android. Pe iOS, Hangouts nu va fi decat o cale centralizata prin care sa profitati de toate serviciile de interactiune online marca Google.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Hangouts va fi actualizata in curand pentru a permite trimiterea de sms-uri si initierea de apeluri de voce.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail