Testul absurdului: oamenii îndoaie iPad Air 2 și se laudă pe YouTube [VIDEO]

Testul absurdului: oamenii îndoaie iPad Air 2 și se laudă pe YouTube [VIDEO]

iPad Air 2 este foarte subțire, pentru o tabletă și chiar pentru un telefon, iar oamenii s-au găsit deja s-o îndoaie. Iată cum rezistă la presiune, și pe față, și pe spate.

ipad air 2014 2

iPad Air 2 are o grosime de 6,1 mm. Spre comparație, iPhone 6 Plus are 7,1 mm și se îndoaie, dacă te străduiești foarte mult. Ei bine, s-au găsit deja oameni care să cumpere iPad Air 2 și să îndoaie tableta într-un videoclip cu care să cucerească faima pe YouTube. Primul video dintre cele două este pe canalul Marvin macht’s și a ajuns deja, la ora redactării acestui articol, la 600.000 de vizualizări. El pune presiune pe ecranul tabletei și tableta, fără surprize, se îndoaie.


Al doilea videoclip este de la TabTec și are sub 60.000 de vizualizări. Ce-i drept aici iPad Air 2 nu se îndoaie, doar se curbează puțin. Asta și pentru că cel care încearcă să îndoaie tableta aplică presiune pe carcasă, nu pe ecran, cum s-a întâmplat la iPhone 6 Plus.


Cât despre cazul Bendgate, acesta a început cu videoclipul de mai jos de la Unbox Therapy. Are în prezent 56 de milioane de afișări și i-a stârnit pe alții să își îndoaie telefoanele. Apple, într-un comunicat oficial după acest episod, a spus că telefoanele sunt testate și respectă standardele impuse. Mai mult, în primele zile de când a început nebunia mai puțin de 10 oameni s-au dus la Apple Store pentru a cere un nou iPhone. În final, extremul a fost atins când oamenii s-au apucat să îndoaie iPhone 6 în magazinele Apple. „Idioții distrug telefoane iPhone în Apple Store pentru a demonstra că se îndoaie“, scria The Verge la acel moment.

Aceste videoclipuri cu iPad Air 2 îndoită nu demonstrează nimic decât că există oameni care vor cele trei minute de faimă (sau mai puțin) pe YouTube. iPad Air 2 este cea mai subțire tabletă Apple și mult mai subțire decât multe telefoane de pe piață. Se va îndoi? Da, este din metal și dacă aplici suficientă presiune pe ea se va curba și distruge. Asta fac toate telefoanele, doar că unele rezistă mai bine, altele mai prost. Noroc că iPad Air 2 nu încape în buzunarul de la spate ca să vedem și teste de acest tip, cu oameni care se așază pe iPad Air 2 pentru a demonstra că se îndoaie în buzunar.

iPad Air și iPad Air 2, cadou de Crăciun: poți cumpăra la un preț bun iPad Air 2 de aici. Aici la un preț rezonabil și iPad Air de anul trecut, dacă ți-e teamă că cea nouă este prea subțire. Cea veche nu are Touch ID pentru autentificare prin scanare de amprentă.

Citește și: