10 nov. 2014 | 17:56

Jocurile care ne-au marcat copilăria sunt acum pe cele mai interesante gadgeturi

ACTUALITATE
Jocurile care ne-au marcat copilăria sunt acum pe cele mai interesante gadgeturi

Sony Playstation a fost lansată în 1994, iar la 20 de ani distanță jocurile vin pe ceasurile inteligente cu Android Wear.

LG-G-Watch

În acești douăzeci de ani de la lansarea primei console Sony Playstation, tehnologia a evoluat atât de mult, încât jocurile pentru vechea consolă pot fi acum instalate pe dispozitivele purtabile; dacă vă folosiți de câteva trucuri, desigur. Un austriac cu antecedente în rularea de programe extrem de vechi pe smartwatch a fost cel care a făcut posibile jocurile de Sony Playstation pe un LG G Watch. Acesta în trecut a mai reușit performanța de a instala Windows 95 pe un Samsung Gear Live.

Din punct de vedere al hardware-ului aceasta nu este o veste impresionantă. Dacă veți compara specificațiile Sony Playstation cu cele ale LG G Watch, veți observa diferența uriașă dintre cele două dispozitive. Cei 20 de ani care le separă nu sunt mai vizibili la niciun alt capitol decât acesta. Sony Playstation beneficia de un procesor RISC de 33,9MHz, 2MB de RAM alături de o placă video de 1MB care nu era capabilă decât de cele mai de bază efecte. LG G Watch, de cealaltă parte, are un procesor cu un singur nucleu de 1,2GHz alături de 512MB RAM și o placă video de 450MHz.

Din punct de vedere al software-ului, se pare că nu s-au ivit mari probleme, utilizatorul respectiv folosind un emulator denumit ePSXe. Cele mai mari inconveniente sunt butoanele. Jocul demonstrat se numește ”Croc” iar în timpul jocului utilizați nu mai puțin de opt butoane, toate acestea înghesuite pe un ecran cu o diagonală de 1,65 inci. Pentru a vă face o idee mai bună despre acest lucru, puteți urmări video-ul de mai jos.