15 oct. 2014 | 09:30

Skype Qik este o aplicaţie de mesagerie prin clipuri video

ACTUALITATE
Skype Qik este o aplicaţie de mesagerie prin clipuri video

Cei de la Microsoft încearcă marea cu degetul cu o nouă aplicaţie de mesagerie care încearcă să fie un pic altfel, Qik.

HT_skype_qik_jtm_

Împreună cu prietenii voştri, petreceţi o mare parte din timp dialogând prin intermediul unor aplicaţii de mesagerie instant. Nu contează dacă este vorba de WhatsApp, Facebook Messenger, Viber sau orice altceva.

Încercând să profite de aplicațiile  şi Qik, Microsoft a anunţat noul Skype Qik. Acesta vă permite să vorbiţi cu prieteni prin intermediul unor clipuri scurte menite să înlocuiască SMS-ul. Practic, sunteţi limitaţi la 42 de secunde pentru a crea un colaj format din filmări realizate cu camera din faţă sau din spate a smartphone-ului. Rezultatul final este similar videoclipurilor Vine sau Instagram, doar că în mai multe secunde. Popularitatea Skype este doar o parte infimă din ecuaţie.

Ca funcţionare, sistemul este foarte similar cu Viber sau WhatsApp. Vă folosiţi de numărul vostru de telefon pentru a vă autentifica în aplicaţie şi a verifica dacă mai aveţi în lista de contacte utilizatori de Skype Qik. În cazul în care răspunsul este negativ, puteţi trimite un prim clip oricărei persoane din agendă. Aceasta din urmă, printr-un SMS clasic va fi invitată să-şi instaleze noua aplicaţie pentru a vedea clipul postat de voi online.

Încă din capturile de ecran, noua aplicaţie pare foarte bine pusă la punct. Din păcate, în 2014, când sunt atât de multe aplicaţii noi, nu ştiu exact cine formează publicul ţintă al acestui program pe care îl puteţi descărca de aici pentru iOS, Android sau Windows Phone.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele