Samsung are tehnologia wireless care aduce viteze de cinci ori mai mari decât în prezent

Samsung are tehnologia wireless care aduce viteze de cinci ori mai mari decât în prezent

Samsung a anunțat în premieră o tehnologie de Internet wireless care va permite transferul la viteze de aproape cinci ori mai mari decât cele atinse de tehnologia WiFi din prezent.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tehnologia wireless din prezent a Samsung este capabilă de o viteză de aproximativ 100MB în cel mai bun caz. Tehnologia Samsung ajunge la 575MB pe secundă. Ca să aveți o idee mai exactă în legătură cu noul WiFi, un fișier video de 1GB va putea fi transmis în aproximativ trei secunde, iar conținutul HD necompresat va putea fi rulat în timp real de pe un dispozitiv mobil pe un televizor. Tehnologia va fi disponibilă cel mai probabil începând cu anul viitor.

Acest nou tip de WiFi va asigura astfel o separare completă între canale deci nu va exista absolut niciun risc de a se suprapune, indiferent de numărul de persoane care sunt conectate la rețeaua respectivă în același timp. Conform celor de la Mediafax, anunţul privind tehnologia WiFi de la Samsung vine pe fondul lansării unei noi linii de produse, compania sud-coreeană fiind nevoită să facă faţă competiţiei din partea Apple şi a rivalilor chinezi.

Cei de la Samsung susțin că în acest fel au reușit să elimine diferența dintre viteza reală și cea teoretică. Noua tehnologie este un pas important înainte comparativ cu actualele frecvențe folosite pentru Wi-Fi (2,4GHz și 5GHz). Datorită diferitelor elementele prezente într-o casă, cum ar fi pereții sau obiectele de uz casnic, și faptului că frecvențele înalte sunt atenuate rapid, rareori se putea atinge lățimea de bandă maximă alături de care erau comercializate routerele.

„Samsung a depăşit cu succes barierele din calea comercializării tehnologiei WiFi de 60GHz. Generaţiile viitoare de echipamente Samsung vor fi marcate de schimbări inovatoare, cu noi oportunităţi în domeniul dezvoltării de tehnologii WiFi“, a declarat Kim Chang Yong, directorul centrului de cercetare şi dezvoltare al Samsung.

Autorul: Bogdan Cristea

Citește și: