03 oct. 2014 | 17:14

QNAP lansează trei noi NAS-uri pentru Home și Office

ACTUALITATE
QNAP lansează trei noi NAS-uri pentru Home și Office

QNAP anunță trei noi modele de NAS-uri, atât pentru utilizatorii individuali cât și pentru companii de mici dimensiuni.

qnap-4bay

QNAP TS-x31 Home NAS este un model destinat pentru cei care doresc să își creeze un cloud personal care să dețină și capabilități multimedia. Chiar dacă aceste capabilități multimedia nu reprezintă o inovație pentru producător, acest model este gândit să eficientizeze și mai mult procesul de instalare și configurare. Stocarea datelor și accesarea lor se face destul de simplu. Tot ce ai nevoie sunt unul sau mai multe HDD-uri și un protocol de transfer de fișiere. Capabilitățile multimedia și de transfer sunt cele care fac diferența aici. 

Din punct de vedere hardware, cele 3 modele sunt aproape la fel. Acestea sunt echipate cu un procesor ARM Cortex A9 Dual-Core, la o frecvență de 1.2 GHz, 512 MB memorie RAM și 512 memorie ROM pentru sistemul de operare propriu. Toate trei modelele dețin 3 porturi USB 3.0 și un port eSATA, precum și clasicul port Gigabit LAN. Modelul cu un singur HDD are un port LAN pe când variantele cu 2 și 4 HDD-uri dețin două astfel de porturi de rețea. Ventilatorul folosit pentru sistemul de răcire diferă și el, 50 mm pentru varianta cu un singur HDD, 70 mm pentru cel cu 2 HDD-uri și 120 mm pentru cel cu 4 HDD-uri. Toate variantele suportă atât HDD-uri de 2.5 inci cât și cele clasice de desktop cu dimensiunea de 3.5 inci.

Vitezele de transfer specificate de producător pentru cele trei variante, testate cu HDD-uri de 2 TB sunt de 80 MB/s la scriere și 110 MB/s la citire.

qnap-2bay

qnap-1bay