17 nov. 2014 | 17:34

Prestigio MultiPad Visconte 3 – Acel dispozitiv nici laptop, nici tabletă, dar rezonabil

ACTUALITATE
Prestigio MultiPad Visconte 3 - Acel dispozitiv nici laptop, nici tabletă, dar rezonabil

Prestigio MultiPad Visconte 3 este o tabletă cu Windows 8 și este „de buget“. Decizia inspirată a producătorului a fost să creeze o tastatură pentru această tabletă și atunci putem discuta despre un dispozitiv 2-în-1. Am folosit-o cu și fără tastatură, iar verdictul este pozitiv.

Microsoft a reușit să atragă diverși parteneri pentru a-și extinde portofoliul de produse pe care Windows 8 se regăsește. Pe tablete acest sistem de operare se simte „ca acasă“, mai puțin când vine vorba de scris texte și de concurat pe piața aplicațiilor cu platforme precum Android sau iOS. Totuși, Windows nu este ca cele două, încă are de recuperat, dar are avantajul că poate rula programe mai vechi.

Preț: MultiPad Visconte 3 costă 1.200 de lei.

Prestigio Visconte 3 review Playtech 1

Introducere

Prestigio MultiPad Visconte 3 este o tabletă creată prin diverse compromisuri, le voi menționa pe parcurs, dar are un plus pentru construcție. Combină metal cu plastic și Prestigio încearcă să o scoată cumva în evidență. Se simte ca un gadget destul de robust în care să ai încredere că îl poți pune în geantă sau ghiozdan și îl iei cu tine.

Visconte 3 are un ecran de 10 inci HD la 1.280×800 pixeli, un procesor Intel Atom la o frecvență de 1,83GHz și o memorie RAM de 2GB. Spațiul de stocare este de 16GB, dar dispune de slot pentru card microSD de până la 64GB. Ce ar fi o tabletă fără cameră foto? Ei bine, trendul este „doar cu cameră“, așa că și acest model Prestigio are una principală de 5 megapixeli, cu una secundară de 2 MP.

Prestigio Visconte 3 review Playtech 10

Pe lista de porturi se mai trec unul USB 2.0, unul microUSB, un microHDMI și o mufă de căști de 3,5mm. Desigur, tableta dispune de un microfon, de Windows 8.1 și de un abonament Office 365 pentru un an de zile. Bateria este de 7.000 mAh cu o autonomie în marja a ceea ce s-ar numi rezonabil.

Prestigio MultiPad Visconte 3 ar putea fi caracterizată prin „nu este“. Nu este o tabletă de top, nu este un laptop complet echipat, nu este un monstru al autonomie. Pe partea cu „este“ nu duce lipsă de plusuri. Este ieftină, Prestigio are o tastatură foarte bună pentru ea, atât estetic, cât și funcțional, este dotată cu Windows 8 și este bine construită.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Prestigio MultiPad Visconte 3/”/]

Puncte pro – Prestigio MultiPad Visconte 3

Tastatura este, poate, cel mai mare plus pe care îl poate avea o astfel de tabletă. Sistemul de operare funcționează foarte bine, performanța se mai schimbă când vine vorba de aplicații, dar fără tastatură fizică este un real chin să scrii pe ecran. Poate chin e prea mult spus, dar cu siguranță e ceva ce n-ai face prea des.

Prestigio Visconte 3 review Playtech 11

Prestigio a reușit să livreze într-un pachet cu un preț mic un dispozitiv cu o construcție bună. Îmi place metalul de fiecare dată când îl regăsesc în carcasa unei tablete pentru că știu că îi asigură o rezistență foarte bună. Nu îți zic să scapi tableta pe jos ca să verifici rezistența, dar cum n-o folosești doar acasă pe birou contează și cum se comportă în rutina zilnică.

Primești Microsoft Office 365 timp de un an și acesta e un motiv suficient de bun pentru a alege un astfel de produs, dacă folosești suita Microsoft și dacă vrei acces la ea de oriunde.

Puncte contra – Prestigio MultiPad Visconte 3

Prestigio a făcut un compromis previzibil: ecranul, dar nu era cazul. Un full HD ar fi fost excelent și poate că ar fi mărit prețul cu încă 50-100 de lei. Ar fi meritat? Cu siguranță. Sau cel puțin să schimbe furnizorul de ecrane, căci culorile sunt ușor șterse, iar nivelurile de luminozitate nu suficient de bune pentru a avea un avantaj în fața unui produs la un preț aproximativ.

Prestigio Visconte 3 review Playtech 16

Poate cel mai mare minus este spațiul de stocare redus. Poți adăuga un card microSD, dar 16GB sunt insuficienți pentru un telefon, darămite pentru o tabletă pe care se presupune că instalezi și alte programe, nu doar aplicațiile din Windows Store (și așa reduse în număr).

Mai rămâne un minus: Windows 8, dar nu în totalitatea sa, ci raportat la magazinul cu aplicații. Trec anii peste această versiune a sistemului de operare, dar numărul de aplicații crește lent și nu crește cu cele importante, foarte populare pe Android și iOS.

Concluzie

Cuplată cu tastatura, Prestigio MultiPad Visconte 3 este, să-mi fie scuzată comparația, o alternativă ultraieftină la Surface Pro 3. Tastatura, care se dublează și ca husă de protecție și ca stand, este stilată, cu imitație de piele pe ea și cu taste suficient de bune cât să scrii repede și să nu te încurci prea mult. Au renunțat la butoanele pentru touchpad și e în regulă, oricum ai ecran tactil.

I-am spus plusurile, minusurile, mai rămâne de spus dacă merită. Ține cont de spațiul de stocare, acela e călcâiul lui Ahile. În rest, este ceea ce te-ai aștepta: o tabletă „de buget“ cu Windows 8.1.

Prestigio Visconte 3 review Playtech 9

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele