Marketingul agresiv Samsung a călcat pe bec oficialii Casei Albe

Marketingul agresiv Samsung a călcat pe bec oficialii Casei Albe

Deşi nu ar trebui să vină ca o surpriză astfel de , cei de la Casa Albă se pare că nu acceptă la fel de uşor marketingul agresiv.

obama-ortiz-selfie samsung galaxy note 3

O nouă imagine virală cu preşedintele americii, Barack Obama, a început să circule zilele trecute pe internet. Este vorba de un selfie realizat la rugămintea şi împreună cu jucătorul american de baseball David Ortiz. Într-o vizită la Casa Albă jucătorul echipei Boston Red Sox l-a rugat pe preşedinte să pozeze, doar pentru ca, la scurt timp, fotografia respectivă să fie postată pe Twitter şi repostată, aproape instant, de contul oficial Samsung Mobile.

Nu a durat mult până să iasă la iveală că Ortiz este sponsorizat în mod direct de Samsung şi că fotografia era realizată cu un Galaxy Note 3, după cum se poate vedea şi în imaginea de mai sus. Din acel moment, nimeni nu a mai putut dezminţi faptul că întregul context al selfie-ului a fost o manifestare de marketing regizată în care singurul care a luat parte involuntar era preşedintele Obama. Pe marginea acestui subiect, pentru The New York Daily News, cei de la Samsung au răspuns că nu au regizat momentul, în schimb au lucrat cu Ortiz şi echipa sa pentru a-i învăţa ,,cum să partajeze imagini cu fanii”. La aceeaşi întrebare, Ortiz a afirmat că selfie-ul a fost spontan şi că, pentru acea imagine, nu a fost plătit de către gigantul sud-coreean.

Deşi este foarte probabil să nu aflăm niciodată adevărul din spatele acestui eveniment, cum s-a întâmplat de altfel şi cu popularul , cum era de așteptat, oficialii Casei Albe nu sunt foarte fericiţi de situaţie. Cu toate că nu le-au cerut celor de la Samsung sau lui Ortiz să înlăture poza de pe Twitter, un purtător de cuvânt al preşedintelul a ținut să precizeze că acesta nu a ştiut că a fost o manevră de marketing.

Consecinţele? De acum înainte, orice oficial sau celebritate va privi cu reticenţă sau pur şi simplu va refuza orice invitaţie la selfie, la gândul că îmbogăţeşte involuntar pe cineva.

david-ortiz-barack-obama-selfie