La toamnă, vom vedea un iPad Pro mult mai mare

La toamnă, vom vedea un iPad Pro mult mai mare

Este aproape sigur. În conformitate cu tendinţele pieţei, Apple va lansa în această toamnă şi un cu o diagonală mai mare decât acum.

foxconn-bigger-ipad 12.9

De mai bine de un an, au început să circule zvonuri despre un iPad a cărui diagonală va depăşi actualul 9,7 inci, pe care gigantul din Cupertino l-a folosit de la primul iPad şi până la iPad Air. Samsung a făcut deja acest pas radical cu câteva produse, inclusiv recent anunţatul Galaxy Note Pro 12.2.

În principiu, dacă folosim iPhone-ul ca reper, este evident că Apple are o reticenţă enormă în a lansa aceleaşi produse cu diagonale din ce în ce mai mari. Nici după atâţia ani, de exemplu, nimeni nu este sigur dacă 2014 va fi anul în care vom vedea o diagonală apropiată de cinci inci pentru smartphone-ul companiei. Chiar şi în aceste condiţii însă, noi surse confirmă pentru publicaţia Digitimes că un dispozitiv cu numele de iPad Pro va ajunge în magazine în cel de al treilea trimestru al acestui an. Dacă se confirmă, acel aparat are mari şanse să incorporeze cu rezoluţie nativă 2K şi o tehnologie care să urmărească mişcarea ochilor şi să o transforme în comenzi.

Toamna este cea mai probabilă perioadă pentru un astfel de anunţ de aproximativ un şi jumătate. Până la iPad 3 inclusiv, noile tablete ale companiei lui Tim Cook ajungeau în lumina reflectoarelor în primăvară. De la iPad 4 şi prima generaţie de iPad mini, astfel de creaţii au fost anunţate în cel de al treilea trimestru al anului, situaţie ce cu siguranţă nu se va schimba. Nu avem încă un preţ sau alte detalii tehnice, dar nu este exclus ca diferenţa de preţ dintre un iPad Air şi un iPad Pro să fie aceeaşi ca între un iPad mini şi un iPad Air.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: