Jocuri de milioane, la propriu: De ce a ajuns Destiny să coste 500 de milioane de dolari?

Jocuri de milioane, la propriu: De ce a ajuns Destiny să coste 500 de milioane de dolari?

Deşi se anunţă a fi un joc foarte spectaculos, în primul rând, dacă ne bazăm pe zvonuri, va fi incredibil de scump.

Activision Destiny investitie_thumb[2]

În urmă cu aproximativ patru ani, , un studio pe care îl cunoaşteţi pentru seria Halo, a început o colaborare cu Activision, unul dintre cei mai puternici publisheri din industrie. În acel context, Activision s-a angajat să investească 500 de milioane de dolari într-o franciză nouă, și anume Destiny. Informaţia a venit direct de la Bobby Kotick, directorul Activision, şi a fost deformată în numeroase situaţii de către fiecare website care a preluat-o. Interpretarea generală, deşi a fost contrazisă ulterior, era că nu este vorba de un mit, ci de o serie.

Bugetul pentru Destiny nu se află nici pe departe în spatele unui truc de marketing de 500 milioane dolari. După ce a fost în numeroase contexte detaliat, răspunsul la dilemă a venit de la Eric Hirshberg. În acel context, directorul Activision a fost foarte clar. Cifra totală de investiţie în Bungie reprezintă jumătate de miliard de dolari, dar defalcaţi pe mai mulţi ani, mai multe investiţii în avans, motoare grafice noi şi unelte ce vor fi folosite în anii următori.

Află și: Destiny, unul dintre cele mai așteptate jocuri, dezamăgește deja: va arăta mai rău pe Xbox One

La final, vor trebui să treacă 10 ani până când respectivul contract de finanţare să expire, timp în care Destiny va deveni o serie de jocuri. Cu alte cuvinte, Destiny îşi propune să fie următorul Halo sau Call of Duty, dar la scară mai mare şi într-un pachet inspirat, până la un anumit nivel, de MMO-urile clasice. Fiecare joc din franciza Destiny va avea un început şi un sfârşit şi va fi lansat la un interval regulat de timp. „O viziune ambiţioasă are nevoie de o investiţie ambiţioasă. Nu am face-o dacă nu am crede în potenţialul jocului“, a spus Hirshberg, încrezător că nu a făcut o greşeală.

Citește și:
Etichete: