Încă nelansat, dar deja testat: cât de rezistent va fi ecranul de pe iPhone 6 [VIDEO]

Cu câteva luni înainte de lansarea oficială a noului iPhone, aflăm tot mai multe despre noutăţile care vor fi introduse de Apple.

iphone 6 cristal safir sapphire-glass-gt-advanced-tech

iPhone 6 ar trebui să fie revoluţionar din multe puncte de vedere pentru a-şi menţine relevanţa într-o piaţă saturată de smartphone-uri high end care apar la fiecare câteva săptămâni. Plecând de la această premisă şi pentru că Apple a investit o sumă mare de bani în propria fabrică de cristal din safir, e aproape sigur că producătorul va trece la acest material pentru ecranele telefoanelor sale.

sunt unele dintre cele mai rezistente din lume. Mult mai rezistente decât sticla normală şi, cel puţin aparent, mai rezistente la zgârieturi decât Gorilla Glass. În trecut, doar companii precum Vertu şi au folosit acest material pentru a-şi proteja ecranele telefoanelor. Apple s-a rezumat la a folosi cristal din safir pentru a proteja camera principală de pe spatele vechilor modele de iPhone.

Deşi este greu de apreciat autenticitatea panoului folosit în clipurile de mai jos, nu este deloc exclus ca acesta să fie un strat de cristal safir de la un iPhone ipotetic de 4,7 inci. Sonny Dickson, realizatorul unuia dintre clipuri, este un blogger Australian care a confirmat şi în trecut că poate obţine informaţii adevărate legate de produse Apple nelansate încă. Cu această ocazie, Dickson testează flexibilitatea panoului. În cel de al doilea clip, un alt blogger, cu numele de Marques Brownlee, verifică cât de rezistent este un astfel de panoul de cristal din safir la zgârieturi cu chei şi cuţite de buzunar.

Până când vom vedea evenimentul oficial de lansare al noului smartphone Apple, va trebui să ne mulţumim cu astfel de clipuri. Sunt curios dacă, în timp, se va demonstra că aceste panouri au fost autentice.

Alexandru Puiu
08:27 08.07.2014
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video