Primul dispozitiv cu Android a fost livrat acum 5 ani

Primul dispozitiv cu Android a fost livrat acum 5 ani
Radu Neagu
00:02 25.09.2013

Va vine sa credeti ca primul dispozitiv comercial cu Android a fost livrat din fabrica exact acum cinci ani? Este vorbe de HTC G1, cel din imagine.

primul device cu Android HTC Dream G1

Primul dispozitiv comercial ce folosea ca sistem de operare Android a fost HTC G1, cel din imaginea de mai sus, si a fost livrat acum cinci ani de zile. Astfel, data de 23 septembrie reprezinta pentru dispozitivele mobile cu Android „data de nastere”. Primul handset cu Android avea o configuratie modesta fata de dispozitivele actuale, evident. Mai exact, HTC G1 avea un ecran cu rezolutie de 320×480 pixeli, cu o densitate de 180 ppi, un procesor single core de 528 Mhz, grafica Adreno 130, 192 MB memorie RAM si 256 MB memorie ROM. Dispozitivul avea ca sistem de operare versiunea 1.6, denumita si Donut, si opera atat pe 2G, cat si pe frecventa 3G.

Din moment ce dispozitivele actuale sunt cu mult superioare acestuia, este de apreciat faptul ca software-ul a reusit sa tina pasul cu acestea, uneori fiind chiar cu un pas inainte. Pe de alta parte, cinci ani pare un timp scurt pentru ca un sistem de operare sa se maturizeze atat de mult. Imi aduc aminte si de momentul in care colegul meu isi cumparase acest HTC G1 cu Android si ne minunam inca de atunci, facand supozitii despre cat de stabil sau rapid este, in comparatie cu sistemul de operare de la Microsoft, Windows Mobile 6.

In aceasta luna, cifra de activari totale a a juns la un miliard de dispozitive cu Android si nu stie nimeni ce vor aduce inca cinci ani de inovatie pentru acest sistem de operare.

Comentarii
loading...