Noi detalii despre primul update major la Windows Phone 8

Noi detalii despre primul update major la Windows Phone 8

Pentru ca a trecut deja ceva timp de cand a sosit momentul sa vedem ce ne rezerva urmatoarea versiune.

windows phone 8 Nokia Lumia 920 update

Ca de fiecare data, persoane apropiate de companiile implicate in ecuatie au cateva informatii legate de la Windows Phone 8.

In primul rand, vorbim de doua entitati separate, Microsoft si Nokia. Desi la prima vedere Microsoft s-a ocupat aproape exclusiv de partea de software, compania finlandeza este constienta ca are nevoie de personalizari substantiale ale sistemului de operare pentru a iesi din .

Microsoft va oferi in sfarsit functia de Radio FM in urmatorul update al sistemului de operare. S-ar putea sa fi vazut aceasta functie in trecut daca v-ati jucat cu vreun smartphone cu Windows Phone 7. De fapt, prin aceasta miscare, Microsoft va readuce o functie pe care a ciuntit-o din ecosistemul de aplicatii al platformei odata cu lansarea WP8.  Suportul hardware pentru radio FM va fi implementat intr-o versiune ce poarta momentan numele de GDR2 sau General Distribution Release.

Printre primele gazde pentru noul update, se numara Nokia Lumia 820 si Lumia 920. Nokia, la randul ei, va personaliza GDR2 cu functii noi. Pentru activarea ecranului si scoaterea telefonului din stand by se va putea folosi un dublu tap pe ecran. Prezenta in urma cu multi ani la Nokia 8800, posibilitatea trecerii unui apel in mod silentios va fi facuta in noul update de firmware prin intoarcerea telefonului cu ecranul in jos pe masa.

Daca sunteti posesorul unui smartphone cu WP8 si asteptati cu entuziasm orice update la sistemul de operare Microsoft, mai aveti de asteptat cateva luni pentru functiile descrise mai sus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: