iPad Air, un alt produs Apple de generatie noua care nu suporta reparatii

, 01 Noi, 16:17

iPad Air este un alt produs Apple din noua generatie a carui reparatie este aproape imposibila. 

iPad Air

Era si normal sa ajungem aici, avand in vedere cat de mult s-a miniaturizat tehnologia in ultimii ani. Service-urile de IT se vor ocupa pe viitor probabil doar de preluarea unui numar mare de produse si livrarea acestora catre producator. Acum putina vreme, discutam de noul Apple MacBook Retina, care si el se afla in aceeasi situatie ca iPad Air, adica aproape imposibil de reparat.

iFixit a pus mana rapid pe un iPad Air si au facut ce stiau ei mai bine, l-au demontat. Procesul a fost insa cel mai anevoios de pana acum explica acestia. In timp ce LCD-ul este relativ usor de demontat, panoul frontal este lipit de restul dispozitivului, iar bateria este extrem de greu de demontat din cauza conatitatii mari de adeziv folosite. Asadar, in cazul in care nu sunteti suficienti de antrenati in a folosi o surubelnita si nu dispuneti de timp si rabdare suficienta, procedura s-ar putea solda cu defectarea produsului.

In concluzie, probabil singurul element care ar putea fi schimbat la iPad Air ar fi display-ul, iar acela insa cu riscurile de rigoare. Probabil ca in cativa ani tot ce vom mai gasi sub carcasa unei tablete vor fi o singura pastila de siliciu si o baterie cu o suprafata de 98% din cea a dispozitivului.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Te pomenesti ca alte gadget-uri miniaturale or fi foarte usor de reparat. Pana si un telefon Nokia de acum 4 ani este alcatuit dintr-un ecran, o baterie si o „placa de baza”, nimic altceva. Asta este pretul platit pentru mai mic, mai usor, mai estetic si mai ergonomic. In final discutam despre un produs cu o grosime de 7.5 mm si o greutate <500 g care are o putere de calcul si randare grafica mai mare decat un laptop de 5kg de acum 5 ani. Idem si pt Macbook Air. Sunt facute sa fie consumabile si au 2 ani garantie internationala (fara ""), iar din punct de vedere al garantiei, inclusiv in Romania, Apple mentine standardele, iar politica este de inlocuire (de ex. acum 3 ani am trimis un Macbook cu ecran defect din fabricatie – o pata si cativa pixeli fierbinti – in vreo 4 zile cred mi-a fost returnat prin curier rapid cu partea superioara inlocuita integral, nu s-au obosit sa comande un ecran identic, probabil era o serie cu hibe). In cazul particular al iPhone-urilor, operatorul de telefonie mobila este cel care complica lucrurile cu garantia.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail