Google Hangout pentru persoanele surdomute

, 04 Mar, 17:00

Inventarea video chat-ului a fost o revolutie pentru surdomuti, motiv pentru care Google Hangout primeste un update destinat acestor persoane cu nevoi speciale.

Google Hangout

Incercand sa ofere un mijloc prin care persoanele surdomute sa poate participa la un Hangout cu persoane care nu stiu limbajul semnelor, Google a creat o aplicatie al carei scop este transpunerea conversatiei in mod text. Astfel este mult mai usor de urmarit un dialog. In plus, daca vreti neaparat sa initiati un dialog in limbajul semnelor dar nu toti participanti inteleg acest mod de comunicare, de acum exista o aplicatie prin care puteti invita un translator care sa va ajute. Translatorul va ramane in permanenta in background si va verbaliza gesturile pe care le faceti pentru ceilalti participanti. Anna Cavender de la Google detalieaza aceste functii printr-un

Daca incercati sa evitati mouse-ul pe cat posibil din diverse motive, un Google Hangout functioneaza la fel de bine de acum inainte si fara mouse. Exista scurtaturi din taste pentru aproape orice functie. CTRL+D va permite sa va inchideti sau deschideti microfonul. CTRL+B va permite sa incepeti sau sa inchideti o conversatie. Prin intermediul CTRL+E puteti activa sau dezactiva camera. CTRL+G va tranforma in vorbitor principal in cazul in care aveti microfonul dezactivat, aceasta functie este utila persoanele surdomute. Cu Delete inchideti o anumita aplicatie folosita in hangout.

In cazul in care aveti prieteni sau amici cu un astfel de handicap, merita sa le aduceti la cunostina faptul ca Google Hangout tocmai a devenit mai util pentru ei.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail