Google a anuntat un nou Jelly Bean, Android 4.3

Google a anuntat un nou Jelly Bean, Android 4.3

Cu unele lucruri, Google prefera sa fie conservator, iar denumire de Jelly Bean pentru este o dovada.

Android Jelly Bean 4.3

Dupa ce , in versiuni mai mult sau mai putin oficiale, noul Android 4.3 a fost in sfarsit facut public oficial de catre oficialii Google.

Noul Android 4.3 Jelly Bean va veni preinstalat pe noua tableta si incepand de astazi va fi disponibil ca un update OTA pentru Nexus 4, Nexus 10 si Galaxy Nexus. Ca de fiecare data cu o noua versiune a acestui sistem de operare, nimeni nu stie cand va primi marea masa a utilizatorilor de Android update-ul la 4.3.

Printre altele, Android 4.3 vine cu un nou profil de utilizator cu restrictii implicite, dedicat copiilor, ce poate fi configurat de catre parinti intr-un mod similar cu Kid’s Corner pe Windows Phone. Pe respectivul profil, diversele aplicatii se vor comporta diferit, iar daca veti dori veti avea posibilitatea sa dezactivati achizitiile in-app pentru a preveni un dezastru financiar. Cu suport pentru Bluetooth Smart Technologies, dispozitivele cu Android 4.3 vor castiga in sfarsit abilitatea sa interactioneze cu gadgeturi compatibile cu Bluetooth 4.0 si alte profile bluetooth cu un consum foarte scazut de energie. Suportul pentru OpenGL ES 3.0 ar trebui sa se reflecte in jocuri si mai atractive din punct de vedere al graficii.

Un punct forte al noului SO, care in tara noastra nu ne ajuta momentan deloc, este suportul pentru streaming de continut de pe Netflix la rezolutie 1080p. Desi aceasta particularitate a fost descrisa in detaliu, mai important decat atat era faptul ca se baza pe un nou set de API-uri de DRM speciale pentru continut HD. Ca urmare, nu este exclus ca si alte aplicatii cu continut video protejat sa va ofere acces la versiuni Full HD ale diverselor clipuri. La capitolul mici detalii legate de noua versiune, intra suportul pentru standardul Bluetooth AVRCP, o functie de autompletare la dialpad si o tastatura perfectionata pentru o introducere mai facila de continut text.

Daca asteptati cu entuziasm noua versiune si erati curiosi si cu ce vine ea pentru dezvoltatori, nu doar pentru utilizatori finali, exista o postare detaliata pe Android Developers Blog.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: