26 ian. 2013 | 10:20

Dupa 15 ani, Half Life ajunge pe OS X

ACTUALITATE
Dupa 15 ani, Half Life ajunge pe OS X

Dupa ce si pentru a-i bucura pe posesorii de Mac-uri, lansarea primului Half Life pe platforma Apple este cireasa de pe tort.

Half Life OS X

In primul rand, o precizare: aceasta stire face referire la jocul Half Life de acum 15 ani. Este vorba de unul dintre primele jocuri create de Valve. Desi versiunea de OS X vine cu toate add-on-urile oficiale lansate ulterior, vorbim totusi de un motor grafic care nu este nici pe departe la fel de spectaculos precum Source. Acesta din urma este engine-ul folosit in jocuri precum Half Life 2 si Day of Defeat.

Indiferent cat timp a trecut de la primele valuri create de Valve cu al sau Half Life, lansarea titlului pe OS X o veste foarte buna pentru posesorii de Mac-uri. Fara prea mult tam-tam, a aparut ieri pe Steam o versiune a popularului titlu cu 10 dolari. Aceasta lansare este cea mai recenta dovada de afectiune pe care compania americana a aratat-o gigantului din Cupertino. Cine stie? Cu un pic de noroc, poate si de sisteme de operare cu nume de felina.

In cazul in care la voi pe Steam jocul inca mai apare ca fiind disponibil doar pentru Windows, descarcati-l fara emotie si va rula fara probleme.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele