Jedi Academy intarzie zece ani pe Mac OS X

Jedi Academy intarzie zece ani pe Mac OS X

Pe langa suport pentru Origin, Mac OS X a mai primit astazi putina atentie cand vine vorba de jocuri. Aspyr a lansat o versiune compatibila cu sistemul de operare Apple a clasicului Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy pe Steam, Mac AppStore si magazinul sau GameAgent.

Jedi Academy

Singura problema este ca acest joc a fost lansat oficial in 2003, deci Mac OS a intarziat la petrecere cam zece ani. Jedi Academy este unul dintre cele mai de succes jocuri bazate pe licenta Star Wars, in special datorita comunitatii din jurul sau. Inca exista modderi care creaza continut pentru acest joc, iar motorul grafic este foarte flexibil. Acesta este bazat pe id Tech 3, cunoscut si sub numele de Quake 3 Engine, care este foarte usor de modificat. Este foarte posibil ca mod-urile deja existente sa functioneze direct cu noua versiune, insa va fi nevoie de o confirmare.

Pretul este foarte bun pentru un titlu de calitate precum Jedi Academy, insa unii se vor speria cand aud ca vor fi nevoiti sa plateasca 8,99 euro pentru un joc vechi de zece ani. Din fericire, sansele sa aveti acest joc deja in lista de Steam sunt mari, iar acesta nu va trebui cumparat din nou pentru Mac OS X, datorita functionalitatii SteamPlay.