29 apr. 2013 | 11:30

Bing, Skype si XBOX sunt doar cateva branduri Microsoft ce vor fi reinventate [VIDEO]

ACTUALITATE
Bing, Skype si XBOX sunt doar cateva branduri Microsoft ce vor fi reinventate [VIDEO]

In cadrul unei conferinte desfasurate zilele trecute in Norvegia, un grup de designeri au descris Skype sau Xbox.

Microsoft Bing Skype Xbox rebranding

Pentru ca din cand in cand mai trebuie sa si schimbi ceva pentru ca internautii sa nu se plictiseasca de serviciile tale, Microsoft se pare ca a angajat o companie terta pentru a se ocupa de . Daca in ultimii doi ani am vazut un rebranding evident al unor produse precum Microsoft Windows sau Office, urmatoarele pe lista se pare ca sunt Bing, Skype si Xbox.

Aceste miscari din ultimii ani marcheaza o tranzitie importanta pentru gigantul din Redmond. Nici macar nu conteaza daca schimbarile sunt doar estetice sau si interne. Atata timp cat au adus utilizatori noi in ecosistemul de aplicatii si servicii Microsoft, detaliile sunt mai putin relevante.

Clipul de mai jos, desi are o vechime de doi ani si ne evidentieaza schimbarile pe care le vedem deja in noile logouri pentru Windows si Office, se pare ca este la fel de relevant si pentru ceea ce urmeaza. Albert Shum si Todd Simmons, directori creativi la agentia Wolf Olins, care s-a ocupat de procesul de rebranding, au facut referire in particular la Bing, doar pentru a incheia prezentarea cu referinte si catre alte produse ale Microsoft ,,Bing, Skype, Yammer, Xbox.. totul se afla de asemenea in revizie”.

Daca va uitati la secventa de mai jos, veti vedea aceleasi linii simple de design, aceleasi elemente 2D usor de recunoscut, de reprodus si de memorat. Influentate aparent de Nike, noile logo-uri au fost gandite pentru a fi mult mai usor de retinut.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele