Bing e mai slab decat Google la filtrarea de malware

Bing e mai slab decat Google la filtrarea de malware

Daca e sa credem un studiu recent legat de malware, Microsoft ar trebui decat in .

bing versus Google malware

Zilele trecute a fost publicat un studiu al unei companii ce nu pare sa fi fost influentata de nimeni. AV Test, o companie germana specializata pe testari de antivirusi, a petrecut ultimul an si jumatate testand motoare de cautare. A incercat sa verifice precizia cu care elimina din rezultatele afisate, site-uri cu malware. Rezultatele au fost suprinzatoare.

Desi au fost verificate si motoare mai putin cunoscute, aici ne vom adresa celor care conteaza mai mult, Bing si Google. In total au fost realizate nu mai putin de 10,9 milioane de cautari, in egala masura adresate celor doua motoare. Avand in vedere rapiditatea cu care apar site-uri gandite sa exploateze vulnerabilitati din pluginuri, browsere sau sisteme de operare, trebuie retinut ca este aproape imposibil ca un motor sa nu afiseze site-uri infectate cu malware. Lupta se duce practic pentru motorul care reuseste sa afiseze mai putine astfel de pagini. In acest caz particular, Google a afisat printre rezultate 272 de pagini infectate, in timp ce Bing a obtinut un scor de 1285 de pagini. In traducere, este de aproape 5 ori mai probabil sa va infectati cu malware daca sunteti utilizator inversunat de Bing decat daca motorul vostru de cautare preferat este Google Search.

In principiu, daca aveti un antivirus actualizat, o versiune noua a browserului preferat si folositi cele mai noi versiuni de Flash, Java, Adobe Reader ar trebui sa nu aveti probleme cu posibilele infectii de tip malware. Daca nu sunteti pasionat de update-uri, incercati data viitoare cand cautati ceva pe internet sa aveti in vedere si acest studiu.

Citește și: