Americanii nu mai sunt atat de incantati de iPhone

Americanii nu mai sunt atat de incantati de iPhone

In fiecare Keynote Apple, compania din Cupertino se lauda cu procentul utilizatorilor foarte multumiti de iPhone in particular. Totusi, un studiu similar nu mai pozitioneaza iPhone-ul pe primul loc in ceea ce priveste satisfactia utilizatorilor fata de investitia facuta.

iPhone 5 fani preferinte

OnDevice Research a reusit, printr-un nou studiu, sa demonstreze ca Apple a scazut pe locul al cincilea intr-un clasament privitor la ,,customer satisfaction”(multumirea clientilor). Astfel de studii sunt destul de realiste, iar daca avem in vedere numarul de 320.000 de utilizatori de smartphone-uri si tablete intrebati, raportul este destul de exact.

Practic, utilizatorii au fost invitati sa dea notede la unu la zece terminalelor pe care le folosesc. Pe acest sistem, locul I a fost ocupat de Motorola Atrix HD cu 8,57, Motorola Droid Razr M cu 8,5, HTC Rezound 4G cu 8,32 si Samsung Galaxy Note 2 cu 8,26. Abia pe locul cinci se afla si iPhone 5 cu nota 8,23.

Doua elemente sunt in special importante cand ne uitam la clasament. Galaxy S III lipseste din acest top si nici alte generatii mai vechi de Apple iPhone sau Samsung Galaxy nu au ocupat primele locuri. A doua problema este legata de faptul ca primul telefon, Atrix HD de la Motorola, este disponibil gratuit la trei operatori din SUA la achizitionarea unui abonament de trei ani. Poate clasamanetul nu este atat de bine gandit, si diferentierea de pret este destul de mare, publicul insa isi exprima opinia si in functie de cati bani este dispus sa plateasca pentru un smartphone.

Citește și:
Etichete: