Comscore: iPhone-ul continua sa fie cel mai vandut smartphone

Comscore: iPhone-ul continua sa fie cel mai vandut smartphone

Cu toate ca nu cred ca era nevoie de inca un studiu care sa confirme ca iPhone-ul este cel mai vandut smartphone, cei de la Comscore ofera si alte informatii interesante. iPhone Comscore

Studiul de mai sus se refera exclusiv la piata din SUA, avans insa in vedere influenta internationala pe care o au vanzarile de gadgeturi de peste ocean, sunt convins ca realitatea de la noi nu este foarte departe. Inca de la lansarea noului iPhone 5 in septembrie, cota de piata a smartphone-urilor produse de Apple a crescut simtitor. Cu 34,3 procente in septembrie si 36,3 in luna decembrie, este evident ca cei mai multi inca mai fug sa-si ia un iPhone. Ca si cota de piata pe partea sistemelor de operare, numarul mare de producatori de terminale cu Android inca mai plaseaza sistemul celor de la Google pe un loc intai detasat, cu 53,4 procente din piata. Spre deosebire de anii trecuti, trebuie atras atentia asupra faptului ca popularitatea terminalelor cu Android nu a mai crescut semnificativ. Cu o diferenta de 0,9 procente intre septembrie 2012 si decembrie 2012, Google aproape ca poate sa inceapa sa-si faca griji, mai ales ca BlackBerry si Microsoft se afla in continua scadere. In ultimul trimestru gigantul din Redmond a mai pierdut 0,7 procente din piata in timp ce popularitatea terminalelor companiei canadiene s-a dus in jos cu 2 procente.

Comscore Studiu smartphone platforme

Daca revenim la producatori efectivi de terminale si nu la platforme, Samsung a inregistrat o crestere semnificativa insa continua sa fie pe un detasat loc 2, cu 21 procente in comparatie cu cele 36,3 ale lui Apple. O perioada foarte buna a avut in ultimul trimestru al anului trecut LG, o companie care cu 7,1 procente din piata a intrat pentru prima oara in top 5, probabil datorita succesului unor terminale precum Optimus G sau Nexus 4. As fi vrut sa fiu mai optimist in ceea ce-i priveste pe cei de la Nokia, HTC, Motorola sau BlackBerry, din pacate toate cele 4 companii continua aceasta curba descendenta si in 2013. Odata cu trecerea timpului, Apple si Samsung o sa fie din ce in ce mai greu de detronat daca nu cumva o sa o dea semnificativ in bara cu unul sau doua terminale.

Comscore studiu smartphone producatori

Citește și: