Comscore: iPhone-ul continua sa fie cel mai vandut smartphone

, 08 Feb, 13:40

Cu toate ca nu cred ca era nevoie de inca un studiu care sa confirme ca iPhone-ul este cel mai vandut smartphone, cei de la Comscore ofera si alte informatii interesante. iPhone Comscore

Studiul de mai sus se refera exclusiv la piata din SUA, avans insa in vedere influenta internationala pe care o au vanzarile de gadgeturi de peste ocean, sunt convins ca realitatea de la noi nu este foarte departe. Inca de la lansarea noului iPhone 5 in septembrie, cota de piata a smartphone-urilor produse de Apple a crescut simtitor. Cu 34,3 procente in septembrie si 36,3 in luna decembrie, este evident ca cei mai multi inca mai fug sa-si ia un iPhone. Ca si cota de piata pe partea sistemelor de operare, numarul mare de producatori de terminale cu Android inca mai plaseaza sistemul celor de la Google pe un loc intai detasat, cu 53,4 procente din piata. Spre deosebire de anii trecuti, trebuie atras atentia asupra faptului ca popularitatea terminalelor cu Android nu a mai crescut semnificativ. Cu o diferenta de 0,9 procente intre septembrie 2012 si decembrie 2012, Google aproape ca poate sa inceapa sa-si faca griji, mai ales ca BlackBerry si Microsoft se afla in continua scadere. In ultimul trimestru gigantul din Redmond a mai pierdut 0,7 procente din piata in timp ce popularitatea terminalelor companiei canadiene s-a dus in jos cu 2 procente.

Comscore Studiu smartphone platforme

Daca revenim la producatori efectivi de terminale si nu la platforme, Samsung a inregistrat o crestere semnificativa insa continua sa fie pe un detasat loc 2, cu 21 procente in comparatie cu cele 36,3 ale lui Apple. O perioada foarte buna a avut in ultimul trimestru al anului trecut LG, o companie care cu 7,1 procente din piata a intrat pentru prima oara in top 5, probabil datorita succesului unor terminale precum Optimus G sau Nexus 4. As fi vrut sa fiu mai optimist in ceea ce-i priveste pe cei de la Nokia, HTC, Motorola sau BlackBerry, din pacate toate cele 4 companii continua aceasta curba descendenta si in 2013. Odata cu trecerea timpului, Apple si Samsung o sa fie din ce in ce mai greu de detronat daca nu cumva o sa o dea semnificativ in bara cu unul sau doua terminale.

Comscore studiu smartphone producatori

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Ca sa fiti corecti, ar trebui sa modificati titlul ca e cel mai vandut in SUA, domnu Puiu, ca sa nu induceti lumea in eroare.
Deja sunt prea multe telefoane mult mai tari ca si ifoanele.Am observat ca in general ifonistii nu se pricep sa explice ce telefon au, ei se lauda doar cu numele.
Am un Acer S500 la 200 euro nou nout si dau clasa la toti afonistii.Poate nici cu 5S n-o sa faca mare branza, la cat sunt de inapoiati hardware, doar inchisoarea ios ai mai tine in viata.
Important e ca maru face bani de pe nestiutori sau snobi.

Alexandru Puiu

Suntem corecti.
Ca si telefon, daca ai fi urmarit vanzarile ai fi vazut ca la nivel global ca si telefon iPhone 5-ul se vinde cel mai bine(http://www.apple.com/pr/library/2013/01/23Apple-Reports-Record-Results.html). GLOBAL, iPhone-ul s-a vandut in 3 luni in 48,7 milioane de bucati, in conditiile in care vorbim de 2 telefoane, 4S si 5. Galaxy S III-ul urmatorul in top s-a vandut in 6 luni in numar de 40 de milioane. http://crave.cnet.co.uk/mobiles/samsung-galaxy-s3-breezes-past-40-million-sales-mark-50010165/

Nu stiu de unde luati voi stirule astea dar sunt total eronate.Va rog sa fiti mai atenti cand dati asemenea stiri,va multumesc.

Deci m-am exprimat gresit,intradevar in USA asta e procentul,dar pe mine „m-a deranjat” insinuarea ca la nivel global tot ei sunt pe primul loc,ceea ce este neadevarat,topul pe cale l-am trimis eu este la nivel global si este de la unele dintre cele mai credibile agentii si nu este vechi(/2012/11/27),doar stiti foarte bine ca la nivel global si nu numai vanzarile se fac publice pe trimestre(Q1-Q4).Si ca sa va dau un exemplu ca nu USA da „trendul” in vanzari:http://news.softpedia.com/news/Samsung-s-Smartphones-on-Top-of-Selling-Charts-in-the-UK-in-January-327601.shtml„.Va multumesc,va doresc o zi buna,

Orice „intreprindere” jurnalistica trebuie sa aiba nivelul maxim de obiectivitate si chiar si o mica inclinare a balantei catre stanga sau catre dreapta transforma articolul in sine in unul care poate fi considerat reclama.

Alexandru Puiu

Total nefondata afirmatia ta si insinuarea ca articolul ar putea fi interpretat ca o reclama.

Nu este chiar nefondata afirmatia lui Elder….
In articol mentionati doar o singura data ca este vorba EXCLUSIV de SUA, fapt care trebuia mentionat clar in titlu, in rest aveti destula grija sa lasati sa se creada ca este vorba despre ceva global prin omitere.

In plus, afirmatia „sunt convins ca realitatea de la noi nu este foarte departe” este o parere personala fara sustinere si nu are ce cauta intr-un articol despre un studiu oficial.

,,Cu toate ca nu cred ca era nevoie de inca un studiu care sa confirme ca iPhone-ul este cel mai vandut smartphone,,…

suna a reclama de la inceputul articolului:)

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail