Amazon a achizitionat Goodreads, pentru recomandari mai bune pe Kindle

Amazon a achizitionat Goodreads, pentru recomandari mai bune pe Kindle

In ultimii ani, a celor care cauta o carte buna, iar acum  intreaga retea de socializare.

Otis chandler Goodreads amazon Kindle

Goodreads este gazda unui numar de peste 16 milioane de membri si 30.000 de cluburi de carte. Aceasta este cea mai mare comunitate construita in jurul recomandarilor de lectura. Pentru ca enorm din aceasta achizitie daca o leaga cum trebuie de magazinul virtual Kindle, in cateva luni, Goodreads va intra in posesia companiei conduse de Jeff Bezos.

,,Goodreads a ajutat sa schimbe modul in care descoperim si discutam despre carti. Atat Amazon cat si Goodreads au ajutat mii de autori sa ajunga la o audienta cat mai mare pentru ca in final sa traiasca mult mai bine din aceasta activitate creativa. Impreuna intentionam sa construim noi moduri prin care sa incantam in egala masura cititorii si autorii.” In ultimele 24 de ore a fost facut oficial anuntul proximei achizitii, context in care Russ Grandinetti, vicepresedintele Amazon responsabil de continut Kindle, nu a ascuns nici o secunda scopul principal al investitiei. Cele doua companii au promis ca achizitia va fi incheiata in cel de-al doilea trimestru al anului curent. Cu astfel de informatii de fond, ne putem astepta ca pana la finele acestui an, magazinul virtual Kindle sa includa un sistem de recomandari mult mai complex, cel mai probabil cu review-uri provenite din baza de date Goodreads.

,,Am vrut sa va asigur ca Goodreads si echipa din spate nu pleaca nicaieri. Nu avem nici un plan de a schimba experienta Goodreads si Goodreads va continua sa fie comunitatea minunata pe care o apreciem cu totii.” Pentru ca forumurile Goodreads au fost asaltate cu intrebari legate de viitorul serviciului, Otis Chandler, CEO-ul companiei si fondatorul acesteia a incercat sa calmeze spiritele.

Ramane acum sa vedem ce se va intampla cu Shelfari. Acesta din urma este un serviciu similar cu Goodreads, detinut deja de Amazon, dar cu o baza de utilizatori mult mai mica, de doar 1,5 milioane.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: