Adata si noua generatie de module RAM DDR4

Adata si noua generatie de module RAM DDR4

Adata este printre primii producatori de memorii RAM ce anunta noua generatie de module DDR4 si a prezentat aceste module la IDF 2013.

ADATA-SDRAM-Server-Memory-Modules-600x223

Memoria RAM este unul din punctele forte ale sistemului – atat cantitatea cat si viteza acesteia sunt importante. DDR3 este deja pe piata de mai bine de patru ani, era momentul asadar pentru o schimbare.

La standardul DDR4 se lucreaza de multa vreme, acest tip de memorie fiind integrat de mult pe placile grafice. Adata a facut o demonstratie de forta la IDF 2013 (Intel Developer Forum), unde a prezentat o serie de module DDR4 pentru desktop, mai exact pentru servere. Acestea din urma sunt la momentul actual cele mai avansate sisteme si este si normal ca tehnologiile noi sa fie testate mai intai pe ele.

Este asteptat ca noua platforma Intel sa fie cu DDR4. Este de asteptat sa se intample acest lucru, mai ales avand in vedere ritmul in care se fac presiuni pentru noul standard, insa probabil ca cel mai devreme va fi anul viitor.

Din punct de vedere al specificatiilor, cele mai slabe variante de DDR4 vor rula la 2133 MHz nativ si vor avea nevoie de un voltaj de doar 1.2 V pentru functionare. Rata de transfer specificata pentru acestea este de 3.2 Gbps, net superioara memoriilor actuale DDR3.

Sa speram ca in viitorul apropiat vom vedea din ce in ce mai multi producatori de memorii adoptand acest standard, lucru inevitabil de altfel. Mai ramane ca AMD si Intel sa lanseze platforme ce vor beneficia din plin de noile tehnologii.

adata_ddr4_es_02

Citește și:
Etichete: